Na het onverwachte verlies van vorige week tegen In2work stond vandaag het duel tegen koploper De Wit Grasshoppers op het programma. Een fysiek sterke ploeg die in de competitie 1 wedstrijd heeft verloren en bovenaan staat. In de uitwedstrijd verloren wij met een gehavende ploeg dus er was wat goed te maken en dat deden onze boys. Vanaf de eerste minuut werd er geconcentreerd gespeeld zonder ontzag voor de tegenstander. Er werd goed verdedigd aan beide kanten waardoor de spanning per kwart toenam. Bij de Grasshoppers draait veel van het spel om 2 a 3 spelers. Die werden door de fanatiek verdedigende Lions goed buiten de bucket gehouden. Dat waren de Katwijkers duidelijk niet gewend. Hun aanval stokte en monde uit in balverlies en gebrei onder de basket. Hun verdediging ging over op een zone nadat de man to man aan gort werd gespeeld door Landsmeer. Zij pasten zich aan aan het goede spel van de Leeuwen en bleven het fysieke spel opzoeken. Landslake liet zich niet van de wijs brengen en speelde goed en pakte veel intercepties waaruit via goede drives gescoord werd. Rust 22-20.

In het derde kwart bleef de spanning in de wedstrijd. De sleutelspelers uit Katwijk raakte steeds meer de weg naar de basket kwijt en op hun bank nam bij de coach de frustratie toe. Het lukte hem niet om zijn ploeg te laten wennen aan de fanatiek verdedigende Lions. Even zakte de Landsmeerders weg waardoor zij met 27-32 voor achter kwamen te staan. Een 8-0 run van Lions bracht de stand na het derde kwart op 35-32. We speelden beter en geconcentreerder basketbal maar konden nog geen ruimere voorsprong nemen. Lions bleef in het vierde kwart keihard werken voor de winst en dat ging zijn vruchten af werpen. Steal na steal en break na break en de U16 ging los. 22-6 in het vierde kwart. Grasshoppers kon niet meer aanhaken. Ze waren stuk gespeeld door het harde werken van Lions. Een prachtige overwinning en een mooie teamprestatie die werd gevierd met veel gejuich en trotse koppies. Daarna nog nagenieten in de ICL van de overwinningen van de U18 en de heren 1.

Clemens Post