En daarom kijken we kort naar de stand op de ranglijst en de wedstrijden die er verder dit weekend worden gespeeld in de eredivisie onder 20.

Den Helder staat momenteel bovenaan. Het team dat voor ongeveer de helft bestaat uit speelsters van het CTO, heeft tot nu toe twee wedstrijden verloren. In de strijd om plaatsen twee tot en met vier zijn momenteel vier ploegen actief. BC Apollo, Grasshoppers, Binnenland en Rent-a-Professional hebben allen drie wedstrijden verloren. Hoewel dat op dit moment nog niet de belangrijkste graadmeter is, heeft het Apolloteam wel het beste doelsaldo van de hele eredivisie. Op de zesde plaats staat Cangeroes met vier verloren wedstrijden.

Na de zesde plaats is er een duidelijke kloof naar BV Hoofddorp, het andere CTO –filaal. De Hoofddorpers verloren acht wedstrijden, net als Basketball RTC Noord. Daaronder staan Shooters en Red Stars met twee gewonnen wedstrijden en de rij wordt gesloten door Jolly Jumpers met één gewonnen wedstrijd.

Dit weekend zal er vermoedelijk rond de eerste plaatsen niet heel veel veranderen. Den Helder speelt uit bij Jolly Jumpers, Rent-a-Professional speelt tegen Hoofddorp en Basketball RTC Noord speelt tegen Shooters. Grasshoppers en Red Stars spelen hun wedstrijd niet dit weekend.

Op vrijdagavond speelt Binnenland tegen Cangeroes. Deze wedstrijd is wel interessant en voor het Utrechtse team een ‘must-win’ game om bij te blijven.

Volgende wedstrijd voor de Apollomeiden is een uitwedstrijd bij Cangeroes op zaterdag 1 februari waarover volgende week meer informatie.