Nadat er gisteren in een zeer matige wedstrijd, ruimschoots werd verloren met 23punten verschil van Den Helder, stond er vandaag wederom een wedstrijd op het programma. Het U16-1 meidenteam van Harlem Lakers was vandaag de tegenstander in Landsmeer.
En het was vooral te merken dat onze U14-1 meiden iets recht te zetten hadden en niet weer een slechte game wilden spelen met te veel onnodige fouten. En of er nu verloren of gewonnen zou gaan worden, de meiden spraken af dat ze er in ieder geval alles aan wilde doen, om het de tegenstander heel moeilijk te maken.
Harlem Lakers is een U16 team die vorige week slechts met 1 punt verschil verloren van Den Helder, dus voor ons wederom een sterke tegenstander, waartegen we hopelijk nu weer een aantal stappen kunnen gaan maken.
Zoals verwacht startte Harlem Lakers snel en wisten ze deze wedstrijd vooral te scoren via hun nr. 24. In het 1e kwart kwam hier heel even rust in, omdat zij al vroeg tegen de 5e teamfout opliepen, die wij helaas niet goed benutte. 1e kwart ging verloren met 12-14.
Het 2e kwart was en spannend kwart, met vooral een aantal scores achter elkaar van de sterk spelende Jill. in 1,5minuut tijd maakte ze 3 scores na een aantal mooie passes. Heel even stonden we dan ook 1 punt voor. Uiteindelijk werd ook dit kwart nipt verloren met 10-11. (mede dankzij een zonedefense van de tegenstander).
foto 1
(Ook de ouders achter de tafel vonden het spannend, maar vooral ook heel gezellig).
Het 3e kwart was niet veel anders. Een leuke sportieve wedstrijd, vol passie en inzet van alle speelsters. Vooral het feit dat we dit 3e kwart een aantal keer onnodig balverlies leden door verkeerd (lees te gehaast) te passen en te veel de drukte in te dribbelen, zorgde ervoor dat wij niet de scores konden afmaken en Harlem Lakers toch de kans kregen om te scoren. Ook dit kwart werd dan ook nipt verloren met 15-16.
De wedstrijd was dus nog niet gespeeld en de tegenstander had zichtbaar steeds meer moeite om door onze verdediging heen te komen.
Nadat ook het laatste kwart er sterk spel te zien was aan beide zijden, besloten wij om in de laatste 2minuten met een full court press de tegenstander onder druk te zetten en te hopen op een steal. foto 2
Met nog 4 secondes te gaan, kreeg speelster Kirsten 2 vrije worpen, waarvan er 1 raak ging, nog 2 punten verschil. Speelster Indy gaf daarbij aan haar aan om de 2e te missen en hopelijk in de rebound alsnog te scoren. De rebound kregen wij, maar helaas zoals vaker vergaten we even direct de rebound af te maken en gaven wij een pass naar buiten. Hierdoor was de tijd, en daarmee de wedstrijd over. Uiteindelijk verloren we deze wedstrijd nipt met 53-51, maar kunnen we terug kijken op een zeer sterke wedstrijd.
Vooral het feit dat na gisteren, toch de motivatie en inzet voor meer dan 100% aanwezig was bij de speelsters, gaf mij een goed gevoel. Wederom heeft het team een aantal stappen in de goede richting gemaakt, maar moeten we nog meer om ons heen kijken tijdens de dribbel/drive. Ondanks dit verlies kunnen we ook nu weer trots zijn op dit resultaat die we neergezet hebben in een mooie spannende wedstrijd, waarin we het een U16 tegenstander weer erg lastig hebben gemaakt. De meiden en beide coaches stapten dan ook vooral met een tevreden gevoel van het veld af. Meiden bedankt voor jullie inzet!
Leuk is het dan ook zeker als de coach van de tegenstander nog de complimenten uit voor de speelsters en het team.

Persoonlijke scores:
Indy: 20 punten, Jill: 10 punten, Kirsten: 6 punten, Fleur: 5 punten, Josefien & Joella: 4 punten, Jo: 2 punten,