den helder uit

Na een reis van ruim een uur, met omleiding, kwamen we vandaag aan in Den Helder, voor de uitwedstrijd tegen Meisjes U16-2. Al eerder waren we de u14-1 en u16-1 teams van Den Helder tegen gekomen, waaruit wij 1 x verloren en de laatste x tegen u16-1 een prachtige winst behaalde. Vanuit die wedstrijden wisten wij dat Den Helder altijd lastige ploegen zijn om tegen te spelen, met vaak veel lengte in het team.
En of het nog aan de training van gisteren lag, waarin er niet goed en vooral niet geconcentreerd gespeeld werd, ook deze wedstrijd begonnen we slordig & ongeconcentreerd. Resultaat was dan ook een terechte 10-3 voor Den Helder na het 1e kwart.
In het 2e kwart stonden we meer als een team op het veld en maakte we vooral meer gebruik van de vrije man onder het bord, waardoor de scores aan beide zijden vielen. Uiteindelijk verloren we dit kwart nipt met 10-9.
In het verdere verloop van deze wedstrijd, was vooral te zien dat het team moeite had om door de stugge defense (meestal staand in een laffe zone), heen te komen. En laf vind ik het helemaal als je een team hebt die deels u16/u18 speelsters kent en je dan speelt tegen een u14 team. Blijkbaar wilt een team dan zo graag winnen in een competitie met jeugdteams, waar ze niet eens 1e kunnen worden i.v.m. inzetten van u18speelsters.
Verder werd er aan onze zijde veel balverlies geleden vanuit de dribbel en verkeerde passes kwamen niet aan bij de vrij staande speelsters.
Daarnaast leek het erop dat we niet een wedstrijd tegen Den Helder, maar vooral tegen onszelf speelde.
Er was geen durf/dreiging naar de basket, we zagen de vrije man te vaak over het hoofd, wat resulteerde in onnodige lange aanvallen met passes, die na 4 of 5 keer in de handen van Den Helder belanden en sommige speelsters leken gewoon met hun hoofd vooral niet lekker in de wedstrijd te zitten. Daarnaast werden we door de tegenstander aan alle kanten voorbij gelopen, wat er voor zorgde dat Den Helder soms makkelijk en snel scoorde.
Het enige echte goede van deze wedstrijd was dan ook vooral .. de scheidsrechter. Die in haar eentje de wedstrijd zo goed mogelijk probeerde te leiden en dit aan beiden zijden net zo vaak goed als niet goed deed. (Toch fijn dat ik ook daar eens een keer positief over kan zijn). Uiteindelijk wist Den Helder dan ook brutaal deze wedstrijd ruim met 23 punten verschil te winnen.
Soms heb je van die wedstrijden, dat niks lijkt te lukken en veel verkeerd gaat. Wedstrijden die we snel moeten vergeten, zeker omdat we morgen wederom aantreden tegen en u16 team en er dan weer moeten staan. We moeten dan vooral vanaf de eerste seconden geconcentreerd gaan spelen en vooral de openingen en de vrije man niet over het hoofd zien.