Na de feestdagen tegen de nummer laatst spelen is natuurlijk niet verkeerd. Weinig druk en onbevangen spelen zou je zeggen. De kalkoenen, oliebollen, gourmetschotels, ossenhazen, rosbief en brunches zouden verteerd moeten zijn. Aanvankelijk leek men dit op het veld ook terug te zien. Niets was minder waar.

Club begon direct met een zone, die gezien hun plek op de ranglijst, misschien wel logisch was. Aanvallend kwamen onze jongens daar goed doorheen. Een aantal mooie schoten van David bracht ons op een 12-6 voorsprong na 6 minuten. Niks aan de hand leek het. De minuten daarna scoorde Club er lustig op los en pakte ongemerkt 10 punten en wij maar 2.

In het tweede kwart het zelfde beeld. Landslake scoorde wel iets beter maar verdedigend was het niet best. Te veel balverlies door onzorgvuldig passen en slordig in de afwerking. 32-23 dat had meer moeten zijn. Wel een zeer verdiende voorsprong. Qua basketbal speelde we veel beter.

De tweede helft was niet anders dan de eerste. Derde kwart 13-10 in landsmeers voordeel. Het vierde kwart kwam Club terug in de wedstrijd. Landsmeer dacht dat de winst al binnen was en liet de touwen vieren. De eerste 2 minuten een 0-6 run en dat herhaalde ze in de 9de minuut. De voorsprong slonk, ook mede door de vrije worpen die gemist werden. (2 uit 8!!!!!) Uiteindelijk werd het nipt 57-51. Het blessureleed lijkt iets af te nemen. Baruch heeft deze wedstrijd weer kunnen spelen en Onne mag binnenkort weer wat minuten maken. Ruben is er nog niet helemaal .  Aankomend weekend de zware uitwedstrijd tegen Waterland, zondag om 16.15 uur in de Karekiet.

Clemens Post