De winter in Nederland is nog niet echt begonnen, met hoge temperaturen buiten, en ook op het basketbalveld zal het er dit weekend warm aan toe gaan. De eerste de beste wedstrijd van 2014 in de vrouwen eredivisie U20 is een duel tussen de nummer 3 (BC Apollo) en de nummer 1 (Grasshoppers). Apollo staat twee punten achter Grasshoppers, dus de inzet van de wedstrijd is hoog.

De wedstrijd in de heenronde was een zeer spannend duel met vooral voor de Apollomeiden een aantal dramatische gebeurtenissen. Er waren twee blessures bij Apollo, waarbij er voor de knie van Krista Bridina een chirurgische ingreep nodig bleek. Verder was de wedstrijd tot in de laatste seconden spannend. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Grasshoppers met 79-76.

De winnaar van deze wedstrijd blijft dus in de race om de eerste plek. Dit weekend speelt de andere koploper Den Helder een uitwedstrijd tegen Red Stars.

BC Apollo vrouwen U20 tegen Grasshoppers wordt gespeeld in de Apollohal op vrijdagavond om 20.45 uur. Dit is voorlopig de laatste gelegenheid om de Apollomeiden in Amsterdam te zien spelen. De volgende thuiswedstrijden in de competitie vinden plaats in het Indoorcentre in Landsmeer.