Terugblik eerste seizoenshelft BC Apollo vrouwen U20

In de eerste week van 2014, kort voor de start van de terugronde in de competitie, kijken we nog even terug op de eerste helft van het seizoen.

Het Apolloteam is een product van de gecombineerde opleiding van Landslake Lions en BC Apollo, waarbij het zwaartepunt aan de Landsmeerse kant ligt. Niet alleen speelsters uit de onder 20 leeftijd komen in aanmerking voor het team, maar ook jongere speelsters uit de succesvolle opleiding van Landslake spelen vast of als bankspeelster mee. Tegelijkertijd spelen de oudere speelsters als Beau Baars, Nina Burgert en Mirthe Meskers al regelmatig in Loon Lions Dames 1. Delicia van West en Andrea Volkers spelen op promotiedivisieniveau in BC Apollo Dames 1.

Met de komst van Krista Bridina als speelster voor Loon Lions dames 1 en het U20 team, leek het team er zeker niet op achteruit te gaan. Zita Nelissen kwam van Grasshoppers, Sabrina Brandjes van Lekdetec en ook ervaren kracht Thelma Grotendorst van de Lions was weer van de partij.

Het seizoen begon echter desastreus. In de uitwedstrijd tegen Grasshoppers, kwam Krista Bridina niet verder dan één enkele actie. Bij deze actie raakte zij zeer ernstig geblesseerd. Een knie-operatie volgde en zij keerde terug naar Letland om te revalideren. Ook center Andrea Volkers blesseerde zich in deze wedstrijd aan haar enkel. Bovendien ging de wedstrijd verloren.

Door deze ontwikkelingen en omdat ook Tessa de Bie nog niet speelklaar was, moest coach Jesse Korf al snel een beroep gaan doen op zijn jonge bankspeelsters. En deze dames pasten zich moeiteloos in het team in. Denise Bloemkolk, Epiphany Etienne, Naomi Blok en Lisanne Bonnema lieten zien eredivisie-U20 waardig te zijn.

Er werden wedstrijden gewonnen van Cangeroes en van RTC Noord. En er was nóg een stevige blessure. Nina Burgert liep een breuk in haar pols op. De volgende wedstrijd tegen Binnenland ging verloren. En zo langzamerhand werd duidelijk hoe spannend de eredivisie onder 20 dit jaar eigenlijk is.

De novembermaand verliep goed voor de Apollomeiden. Met overwinningen tegen Jolly Jumpers, Red Stars, Shooters en Hoofddorp, handhaafden de meiden zich goed in de top-5. Omdat ook de andere topteams regelmatig tegen nederlagen aanliepen, ontspon zich een spannend gevecht om de Final Four plaatsen.

In die strijd was het jammer dat in december werd verloren van Den Helder, maar er volgde een prima overwinning tegen Rent-a-Professional.

De Apollomeiden staan momenteel op de derde plaats in de competitie, twee punten achter de koplopers Grasshoppers en Den Helder, maar gelijk met Binnenland en Rent-a-Professional. De tweede helft van de competitie belooft een hoop spanning en sensatie.

Namens het hele team, coach Jesse Korf en teammanager Liva Nimroda, wens ik u sportief 2014.

Frank Volkers