LLL Beker

Op een stormachtige avond in Landsmeer mochten de heren 1 van Landslake Lions in een volledig uitverkochte sporthal het achtste finale bekerduel spelen tegen de profs van de Bossche SPM SHoeters. Ondanks dat iedereen wel wist dat SPM SHoeters een maatje te groot zou zijn voor onze lokale helden, kwam het Landsmeerse publiek toch massaal opdagen voor de laatste Landsmeerse basketball wedstrijd in 2013.

Met de steun van het geweldige publiek kon de ploeg van coach Laki Lakner één heel kwart meekomen met de grotere en sterkere profs uit Den Bosch. Na acht speelminuten stond Landslake Lions zelfs nog voor met 20-19. SPM Shoeters wist vervolgens het eerste kwart alsnog naar zich toe te trekken; 21-23.

In het tweede kwart moest Landslake Lions de profs laten gaan. De met flinke spierballen spelende SHoeters konden een 0-14 run plaatsen waardoor het opeens 21-37 was voor de bezoekers. Ook gooide de Bossche coach Sam Jones zijn topschutter Kees Akerboom in het veld, die zonder te missen de ene na de andere bal door het netje liet zoeven. De international liet even zien dat hij de beste schutter in Nederland is. Landslake Lions gaf echter niet op, ondanks dat men wel wist dat het een onbegonnen strijd was. De ruststand werd bepaald op 35-53.

In de tweede helft bleven de Lions alles geven, maar de Bosschenaren waren niet af te stoppen. Via 42-81 na dertig minuten spelen werd het uiteindelijk 56-103 voor SPM SHoeters.

SPM Shoeters, dat Nederlands recordhouder is met zes bekertitels, mag naar de kwartfinale van de NBB Beker, alwaar ze tegen ZZ Leiden 2 of Landstede Basketball uitkomen. Voor de heren van Landslake Lions is een einde gekomen aan de winning streak van acht wedstrijden, maar dan nog is de eerste seizoenshelft meer dan geslaagd voor de Landsmeerse mannen. Met maar vier nederlagen in vijftien wedstrijden, een gedeelde koppositie in de heren Eerste Divisie en het behalen van de achtste finale in de NBB Beker doet het landelijk debuterende team uit Landsmeer het boven verwachting goed.

Na de Kerst en de jaarwisseling gaat Landslake Lions heren 1 op jacht naar het kampioenschap, te beginnen met een uitwedstrijd in Nieuwegein op zaterdag 11 januari tegen New Stars.

Scores Landslake Lions: Okrah Donkor 16 punten, Jard Schuit 13, Rani Chaoui 9, Erwin Rozenkrantz 5, Stefan Alberts 5, Mele Larooi 4, Ted Konno 2, Ryan Warner 2.

Scores SPM SHoeters: Marcel Aarts 20 punten, Mike Schilder 17, Ralf de Pagter 12, Stefan Wessels 11, Tony Jonson 10, Ali Farokmanesh 9, Kees Akerboom 9, Tai Wesley 7, David Gonzalvez 4, Pim de Vries 4.

Klik hier en hier voor de foto’s van deze wedstrijd.

En check out de video: