De wedstrijd in het bekertoernooi tegen Cangeroes liet een bittere nasmaak achter. Na een 26-44 voorsprong bij rust, ging de wedstrijd uiteindelijk toch met 68-66 verloren.

Het was een wedstrijd met twee gezichten in Utrecht. In de eerste periode overheerste de Amsterdams/Landsmeerse combinatie. Het aanvalsspel was goed verzorgd en verdedigend stond het team als een huis. Na de rust sloop de slordigheid in het spel en wist het team ook niet meer de juiste energie te vinden.

De start van de wedstrijd was ook aan de stroeve kant, Nadat Cangeroes een 7-0 voorsprong had genomen, kwamen de Apollomeiden goed op stoom. Nina Burgert scoorde 7 punten, Andrea Volkers en Delicia van West deden er ieder vier bij en Denise Bloemkolk en Beau Baars scoorden een driepunter. Zita Nelissen bracht de stand na de eerste periode op 13-23.

In de tweede periode bracht Apollo het driepuntskanon nogmaals in stelling. Beau Baars en Denise Bloemkolk brachten na mooie aanvallen de stand op 13-29. Cangeroes moest iets terug gaan doen en ze plaatsen dan ook een 8-0 run. Dat was een eerste waarschuwing voor de Apollodames waar goed op werd gereageerd. Nina Burgert scoorde nogmaals zes punten en Delicia van West nog een driepunter. Ook nu was de laatste score van de periode van Zita Nelissen, rust 26-44.

Na de rust was er een score van Thelma Grotendorst en begonnen Cangeroes aan de achterstand te knabbelen, aanvankelijk nog zonder veel succes. Via 40-49 werd de 46-58 stand na de derde periode bereikt.

Een twaalf punten voorsprong naar de eindstreep brengen, dat was nu de opdracht voor de Apollodames. Na vier minuten was de voorsprong nog maar zes punten, na een Cangeroes-score waar nog een bonus aan gehangen werd. Beau Baars prikte er een driepunter in voor een 57-64 voorsprong met nog vijf minuten op de klok. Bij 65-65 kwamen de Utrechtse dames langszij en nog 1.12 te spelen. In de laatste minuut misten de Apollomeiden tot twee keer een kans om te scoren. Cangeroes deed dat wel en het werd 67-65 met nog 16 seconden te spelen. Na twee nieuwe Apollo-aanvallen waren er alsnog kansen achter de vrijeworp lijn, maar daar werd er slechts één van benut . Een laatste vrije worp aan Cangeroes-kant ging er wel in voor de 68-66 eindstand.

Scores: Nina Burgert 18 (3 assists, 3 steals), Beau Baars 13 (3×3), Andrea Volkers 9 (10 rebounds), Denise Bloemkolk 9 (3×3) , Delicia van West 7, Zita Nelissen 4, Epiphany Etienne 3 (6 rebounds), Thelma Grotendorst 2, Mirthe Meskers 1.

Met dit resultaat zijn de Apollomeiden uitgeschakeld voor de beker en kunnen zij zich in het nieuwe jaar gaan concentreren op de competitie. En die competitie belooft super spannend te worden met zes teams die momenteel aanspraak maken op vier plaatsen in de Final Four. Eerste afspraak na de kerstperiode is een thuiswedstrijd tegen Grasshoppers op 10 januari. Voor nu is er een korte rustperiode.

Langs deze weg wensen team, coach Jesse Korf, teammanager Liva Nimroda en ikzelf alle BC Apollofans, Landslake Lionsfans en Nederlandse Basketbalfans Prettige Kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar.