Een late wedstrijd deze keer, waarmee we eens mee kunnen maken hoe het is om in de eredivisie te spelen. Om 20:15 in Hoofddorp en weer is er maar 1 scheidsrechter. Gelukkig wil Brian nogmaals invallen en ik kan niet anders zeggen dan dat dat de wedstrijd goed deed.

Ditmaal het verhaal van de zone. De wedstrijd gaat namelijk redelijk gelijk op, totdat Hoofddorp in een zone gaat staan. Daar weten we wel raad mee en in eerste instantie kan onze guard achter elkaar raak mikken. Op het moment dat die wordt afgestopt, pakken we de andere opties, vanaf de zijkant en de achterlijn. Daarmee komen we regelmatig tot scoren vanaf de forward positie. Ik ben heel blij met dat verloop, want we hadden nog niet eerder tegen een zone gespeeld, buiten de trainingen.

Onze press bracht daarbij de nodige extra keren balbezit. Verder vond ik het een wat matte wedstrijd, waarin we niet echt afstand konden nemen van de thuisploeg. Hieronder daarom alleen het scoreverloop.

Periode 1: Via 9 – 6 naar 15 – 15.

Periode 2: Via 15 -17 naar 17 – 32 en 19 – 39 (4 – 24)

Periode 3: Via 21 – 51 naar 30 – 54 en 36 – 61 (17 – 22)

Periode 4: Via 46 – 66 naar 52 – 74 (16 – 13)