De vrouwen U20 van BC Apollo boekten een prima overwinning door Rent A Professional met 76-65 terug naar Bemmel te sturen. De meiden deden zichzelf vooral ook een groot plezier op de stand in de ranglijst met deze overwinning.

Dan de wedstrijd. Alles welbeschouwd was de wedstrijd nooit echt super spannend op een klein moment in de vierde periode na. Apollo begon geconcentreerd aan de wedstrijd en dat betaalde meteen uit. Zita Nelissen startte in de basis en pakte meteen een paar goede rebounds. Er werd door de rest van het team ook attent gerebound , zowel aanvallend als verdedigend en daarmee werd de tegenstander behoorlijk afgebluft. Bij 12-7 schoot Beau Baars er een driepunter in . De stand na de eerste periode kwam op 15-9.

Meteen na de hervatting schoot Denise Bloemkolk haar eerste driepunter er in . Het werd 20-11 en de Rent A Professional coach moest vluchten in een time out. Dat bracht hem niet veel resultaat. De Apollomeiden bleven goed spelen en liepen zelfs weg naar een 12 punten voorsprong op 27-15. De ruststand kwam bij 36-25 na een driepunter van Mirthe Meskers met assist van Moira van Leeuwen.

In de derde periode schoot Denise Bloemkolk de lichtjes van de kerstversiering in de Apollohal stuk voor stuk uit. Elf punten kwamen van haar hand, twee keer drie en drie keer twee uit alle hoeken en een vrije worp vanaf de plaats die daarvoor is aangewezen. Rent A Professional probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar kwam na de derde periode niet verder dan 53-43.

Aan het eind van de wedstrijd werd het dan toch nog even dreigend. Apollo liep uit naar 64-51 door scores van alweer Denise Bloemkolk, Nina Burgert en Beau Baars. Op dat moment viel het stil bij Apollo en kwamen de Bemmelaars nog even terug met een 0-11 run. Het werd 64-62 en er moest even orde op zaken worden gesteld. Apollo plaatste een 9-0 run als antwoord, Mirthe Meskers scoorde en Andrea Volkers scoorde vier punten, waarna Beau Baars er meteen nog een drietje in schoot. Met nog een minuut op de klok moesten de Bemmelse meiden tegen de klok gaan spelen. De vrije worpen werden benut voor een 76-65 eindstand.

Na de nederlaag van vorige week waren de Apollomeiden naar de vijfde plaats gezakt. Maar door de zege van vandaag passeren de meiden Rent A Professional op de ranglijst. Apollo staat nu op een gedeelde derde plek, twee punten achter Den Helder en Grasshoppers en gelijk met Binnenland en Rent A Professional. Eerste competitiewedstrijd na de kerstperiode: BC Apollo tegen Grasshoppers!

Scores: Denise Bloemkolk 22 (6 rebounds) , Mirthe Meskers 18 (9 rebounds) , Beau Baars 15, Nina Burgert 10 (9 rebounds), Andrea Volkers 7 (4 rebounds) , Delicia van West 2 (3 rebounds) , Zita Nelissen 2 (5 rebounds).