NBB Beker

Na een NBA-achtige wedstrijd tegen Pluto op zaterdag (102-87) mocht Landslake Lions heren 1 nog geen 24 uur later naar IJmuiden om de bekerwedstrijd te spelen tegen Akrides uit IJmuiden. Akrides staat net als Landslake Lions op een gedeelde eerste plaats in eerste divisie Noord, dus het is zeker een respectabele tegenstander. Akrides en Landslake Lions speelden twee maanden geleden ook tegen elkaar, toen voor de competitie, waarbij het 78-70 voor Akrides werd. Landslake Lions was dus gewaarschuwd.

De mannen van Landslake Lions openden de wedstrijd met een kanonnade aan rake driepunters, voornamelijk Erwin Rozenkrantz was een plaaggeest voor de verdediging van Akrides. Met snel combinatie spel, goede één tegen één situaties, snelle fast breaks en een degelijke verdediging wisten de Lions al in de eerste helft redelijke basis leggen op de overwinning. Bij de rust was het al 30-45 voor de ploeg van coach Laki Lakner.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld; Stefan Alberts nam het schutters werk over van Erwin Rozenkrantz en verdedigend stond het weer goed, waardoor de Landsmeerse ploeg hun voorsprong kon vergroten en met maar liefst 22 punten verschil de wedstrijd in hun voordeel besliste. De eindstand werd bepaald op 62-84.

Het snelle, creatieve, doeltreffende en efficiënte basketball dat Landslake Lions speelt is op vele momenten een lust voor het oog. De ontwikkeling van de spelers is duidelijk zichtbaar en het zou echt niet verrassend zijn als sommige van deze jongens binnenkort op het hoogste niveau hun kunsten gaan vertonen. Of ze daarvoor klaar zijn, kunnen we in volgende Beker ontmoeting zien. Het is namelijk de Bossche Eredivisieploeg SPM SHoeters die naar Landsmeer komen voor de achtste finales van de NBB Beker.

SPM SHoeters won al zes keer de NBB Beker en werd maar liefst 15 keer landskampioen. Ze hebben dit seizoen een begroting van ongeveer 1,2 miljoen Euro. Een geweldig leuke tegenstander dus voor het jonge team uit Landsmeer, dat dit seizoen debuteert op het landelijke niveau.

Deze wedstrijd moet voor 31 december gespeeld worden, de datum van deze wedstrijd is nog niet bekend, zodra dat het geval is wordt dat natuurlijk meteen op onze website en op Facebook vermeld.

De volgende wedstrijd van Landslake Lions is op vrijdag 13 december om 21:00 uur, dan staat in Elburg de wedstrijd tegen Bossini / G.S. Stars op het programma.

Stats:
Stats Akrides

Shotchart:
Shotchart Akrides

Ronde 4 NBB Beker:
A. De Wit-Grasshoppers vs. Rotterdam Basketbal
B. Landslake Lions vs. SPM Shoeters Den Bosch
C. Maxxcom BSW vs. ZZ Leiden
D. The Black Eagles vs. GasTerra Flames
E. ZZ Leiden 2 vs. Landstede Basketbal
F. Pluto vs. Matrixx Magixx
G. CBV Binnenland vs. Den Helder Kings
H. Aris Leeuwarden vs. BC Apollo Amsterdam

Kwart finales NBB Beker:
W. Winnaar F vs. winnaar C
X. Winnaar E vs. winnaar B
Y. Winnaar H vs. winnaar A
Z. Winnaar G vs. winnaar D

Halve finales NBB Beker:
Winnaar X vs. Z
Winnaar W vs. Y