De tegenstander van dit weekend, Rotterdam Basketball, staat ongeveer op gelijke hoogte met DAS en Lokomotief. Aangezien we van beide teams net aan verloren, zal dit ook weer een spannende wedstrijd worden. De eerste vijf minuten gaan in ieder geval gelijk op: 8 – 8. Beide teams missen redelijk makkelijke ballen. Dan gaat Rotterdam Basketball wel scoren, maar wij nog steeds niet. Dat geeft ons een 8 – 16 achterstand en een broodnodige time out. We fixen het redelijk en komen weer terug in de wedstrijd.

Periode 1: 15 – 18

De tweede periode geeft een bijna identiek beeld van makkelijke scores missen en lang niet tot scoren komen. 19 – 24 in de vierde minuut en nog steeds in de achtste minuut, want we houden de bezoekers ook weg bij de basket.

Periode 2: 21 – 26 (6 – 8)

Meteen uit de kleedkamer, starten we met een press, die ons een aantal makkelijke layups geeft: 27 – 28 en 30 – 30. Zo moeten we knokken om in de wedstrijd te blijven. Dan missen we weer veel vrije worpen, waardoor de tegenstander een gaatje kan slaan: 30 – 34. Steeds weten we ons echter weer terug in de wedstrijd te spelen.

Periode 3: 36 – 36 (15 – 10)

Op de eerste twee vrije worpen na, hebben we in de vierde periode nog maar 1 speelster die alle scores maakt. En dat is te weinig. Niet genoeg speelsters weten dreiging te maken en op een juiste manier af te ronden. Spannend is het wel: 44 – 44 in de zevende minuut. De laatste minuten zijn weer bloedstollend, waarin beide ploegen niet koel zijn op de vrije worplijn. In de laatste minuut weten we nog allerlei mogelijkheden te maken die ons op gelijke hoogte kunnen brengen, maar steeds hebben we niet het concentratienivo dat nodig is om de wedstrijd naar ons toe te trekken en de teller blijft steken bij 2 punten achterstand.

Periode 4: 50 – 52 (14 – 16)