De wedstrijd tegen het fysiek sterke Crackerjacks uit Amersfoort is er niet een om lang bij stil te staan. Niet in het minst door de zeer matige leiding van 2 scheidsrechters die niet optraden tegen het harde optreden van Crackerjacks. Gemiddeld waren zij een halve kop groter en beschikte over meer spiermassa en dat hebben we geweten. De ene naar de andere fout die gemaakt werd wuifde het arbitrale duo weg. Na rust was er van een faire wedstrijd eigenlijk geen sprake meer. Blijkbaar zagen de arbiters niet in dat het op deze manier van spelen van een wedstrijd gevaar kan opleveren voor spelers en blessures kan veroorzaken. In de rust sprak ik de coach van Crackerjacks en die gaf toe altijd zo te spelen omdat er toch niet voor gefloten wordt op dit niveau voor hard spel. Tja, het is maar wat je wil. Zoals Gideon na de wedstrijd treffend zei: gelukkig spelen wij met keurige netjes opgevoede jongens en richten we ons op het Basketbal ipv hard en onsportief spel. Snel vergeten dus.

De eerste helft van het seizoen zit er nu op en het team ontwikkeld zich goed. Een 4de plek met 4 punten voor op de nummer 5 geeft de kans om voor de final four te gaan. De geblesseerde centers komen waarschijnlijk na de winter terug van lang blessureleed. Dan nog wedstrijd ritme opdoen en de plays zich eigen maken. De maand rust die er aan komt geeft ook andere de kans om de pijntjes wat rust te geven.

Als we kans willen houden op de laatst vier zal er hard gewerkt moeten worden om de kansen te vergroten. De slordigheidjes moeten uit het spel en worden omgezet naar goed en verzorgd basketbal. Hard en geconcentreerd trainen en werken aan de fundamentals, ook in vakantie en de vrije uurtjes, zijn de sleutel naar succes in 2014.