De meiden van Apollo reisden met een kleine selectie naar Den Helder. De Lions U16 en U18 teams speelden ongeveer tegelijk met de Apollo U20 en dat betekende een krappe personele bezetting voor het team van coach Jesse Korf. Denise Bloemkolk en Epiphany Etienne bleven in Landsmeer achter.

Je kunt je afvragen of de aanwezigheid van de U18 speelsters iets zou hebben uitgemaakt zaterdag, feit is wel dat er weinig kansen voor de Apollomeiden waren. Tot 10-10 in de eerste periode ging het aardig gelijk op. Mirthe Meskers scoorde de eerste acht Apollopunten. Op 10-10 vielen er twee Helderse driepunters in en Apollo had het nakijken. Vanaf dat moment speelde Den Helder een uitstekende wedstrijd met een hoog schotpercentage en stond het 28-16 na de eerste periode.

Als er al aspiraties waren om nog terug te komen in de wedstrijd, werden die al snel de kop ingedrukt. Als je vier punten in een periode scoort, dan gaat dat uiteraard niet lukken. De rust kwam bij 44-20 en de wedstrijd was beslist.

Na de rust bleef het beeld hetzelfde. Apollo kwam niet aan goed basketballen toe en de wedstrijd eindigde in een verdiende 83-40 voor Den Helder.

In de competitie won Grasshoppers met één punt verschil van Cangeroes en versloeg Binnenland Rent-A-Professional met twee punten verschil. De stand is nu: Grasshoppers 9-16, Den Helder en Rent-a-Professional 9-14, Binnenland en BC Apollo 9-12 en Cangeroes 9-10.

Scores: Mirthe Meskers 17, Nina Burgert 12, Beau Baars 6, Sabrina Brandjes 3 en Andrea Volkers 2.