Team Landslake

Dit weekend mogen de heren 1 van Landslake Lions twee wedstrijden spelen. Op zaterdag om 18:00 uur wordt in Landsmeer de sprongbal voor de competitiewedstrijd tegen het Wageningse Pluto opgegooid en op zondag om 16:00 uur begint in IJmuiden de wedstrijd in de derde ronde van de NBB Beker tegen mede Eerste Divisionist Akrides.

Op Zaterdag kunt u in Landsmeer de gehele dag genieten van topbasketball. Na de meisjes U16-1 (12:00 uur vs. Rotterdam) en U18-1 (14:00 uur vs. Grashoppers), de Eredivisie rolstoelbasketballers (14:00 uur vs. BC Apollo), en de Eredivisie U18 jongens van Waterland (15:45 uur vs. Almere Pioneers) komen om 18:00 uur de Heren 1 in actie, om vervolgens de dag af te sluiten (20:15 uur) met de Eredivisie Dames topwedstrijd tussen Probuild Lions en Lekdetec.nl Batouwe. Tevens wordt bij de Dames Eredivisie wedstrijd de nieuwe hoofdsponsor van het damesteam gepresenteerd.

Pluto heeft in de Eerste Divisie Noord evenveel verliespunten als Landslake Lions. Tevens hebben ze de vierde ronde van de NBB Beker bereikt en mogen het daarin opnemen tegen eredivisionist Matrixx Magixx. Pluto coach Allard van der Welk heeft de beschikking over de volgende selectie: Ben Jegen, Pete Brandjes, Nicky Kaasschieter, Branko Olij, Coen Glaap, Damiel Ermen, Dennis Bierhof, Jordi Dueck, Ewoud Kuin, Stephan Petrutiu, Thijs Dueck en Jose Rodes.

Op zondag wacht het belangrijke bekerduel tegen Akrides. De winnaar van deze wedstrijd mag het in de vierde ronde van de NBB Beker in eigen huis opnemen tegen het eredivisieteam van SPM Shoeters. Akrides wordt gecoacht door Oscar Taal en hun selectie bestaat uit Dennis en Mike Roos, Niels Toepoel, Jaap Zonjee, Lennard Meijland, Jeremy Sodusta, Lamin Saweneh, Frank de Pagter, Martijn Griekspoor en Nick Hoogendorp.

De vorige ontmoeting tussen de heren van Akrides en Landslake Lions eindigde met een 78-70 overwinning voor Akrides. Beide teams staan op de tweede plaats in de Eerste Divisie Noord en zullen zondag weinig voor elkaar onderdoen. Wilt u de wedstrijd bekijken dan moet u naar Sporthal IJmuiden-Oost gaan en die vindt u op nummer 6 van het Tiberiusplein in IJmuiden-Oost.