Afgelopen weekend traden de U14-1 meiden van Landslake Lions aan tegen het U14-1 team van Derba, de nummer 1 uit onze competitie. 2 teams van clubs die al langere tijd een goede samenwerking hebben. Voor beiden teams was dit dan ook een weerzien van spelers, coaches en ouders die elkaar kennen & waarvan de meeste toch wel bevriend zijn met elkaar.
Het team van Landslake Lions U14-1 is in vergelijking met het team van Derba een stuk jonger en daarmee zou het ook deze keer op fysiek gebied weer een moeilijke wedstrijd gaan worden. Daarnaast trainen een aantal Derba speelsters bijna 2 x zoveel aan trainingsuren dan de Landsmeerse meiden, omdat ze vanwege het niveau en de samenwerking van beide clubs, voor 2 teams uitkomen.
Zoals verwacht, bleek Derba in deze wedstrijd dan ook een maatje te groot te zijn. (Tot nu toe had dit team, ondanks een aantal vervelende blessures in het begin van het seizoen, nog geen enkele wedstrijd verloren).
Derba wist door snel spel & goed druk te zetten al snel een voorsprong te nemen, die ze niet meer uit handen gaven. Uiteindelijk werd deze wedstrijd dan ook door Derba gewonnen met 40 punten verschil. Door deze winst mag Derba zich winterkampioen noemen & wil ik dit team & coach Brian, hiermee feliciteren!
Voor ons is dit een eindstand waarbij wij niet lang hoeven stil te staan, want onze Landslake Lions meisjes zijn nog vol in het teamproces & de persoonlijke ontwikkeling bezig, die we sinds het begin van dit seizoen “samen” zijn gestart. En ondanks dat we als team al veel stappen hebben gemaakt, moeten we samen nog zeker een aantal stappen gaan maken om ook tegen de sterkere teams meer tegenstand te gaan bieden. Voor ons was deze wedstrijd dan ook vooral 1 waarin we weer een aantal waardevolle ervaringen mee kunnen nemen.
Komende weekenden spelen we nog 1 x uit tegen Hoofddorp U16-2 en thuis tegen Den Helder U16-1. Ook deze teams zijn al een stuk ouder en verder, maar kansen zijn er altijd en wie weet kunnen wij dan nog voor een leuke verassing zorgen!
Na de winter zullen wij verder gaan in de leuke CM6-2 poule, waarin we in een volledige competitie met uit & thuiswedstrijden zullen uitkomen tegen: Harlem Laker Mu16-1, Hillegom ’85 Mu16-1, BV Hoofddorp Mu16-2, Akrides Mu16-1, Hoppers Mu16-1 & Den Helder U16-2. Allen wederom oudere tegenstanders, waarvan we tegen een aantal reeds eerder dit seizoen nog speelden en helaas toen nog nipts verloren, soms met slechts 3 puntjes verschil. Een leuke uitdagende competitie dus voor iedereen!