Helemaal aan het einde van het weekend moeten we nog naar Rijswijk voor een wedstrijd tegen Lokomotief. Een aantal speelsters heeft een dag eerder al gespeeld in Eindhoven en in de ochtend getraind met het rayonteam. De opdrachten zijn ondertussen duidelijk en heel lang hoeven we er niet over te praten. De tegenstander is groot en ik denk ook wel gemiddeld wat ouder. Maar goed, dat is bijna iedere week zo. Verdedigend staan we meteen goed en maken we het Lokomotief moeilijk. Aanvallend creëren we veel, maar maken we het in eerste instantie niet af. Na twee minuten komen we ook aanvallend los: 4 – 10. Dan lukt aanvallend even helemaal niets meer en komt Lokomotief terug: 11 – 10. Naar later zal blijken zal de hele wedstrijd zo verlopen.

Periode 1: 11 – 13

De tweede periode missen we veel vrije worpen, namelijk zes op rij. 13 – 19, waar we verder uit hadden moeten lopen. Tot halverwege blijven we het goed doen: 18 – 25. Dan breekt een fase aan waarin we weer het kaas van het brood laten eten. Wel mooi is de aanval na de timeout net voor de rust, die in de laatste seconde verzilverd wordt: 30 – 33.

Periode 2: 30 – 33 (19 – 20)

lokomotiefrust

De derde periode spelen we zo nu en dan prima basketball, zowel in de aanval als in de verdediging. Het wordt 34 – 41. Ook Lokomotief doet het niet goed vanaf de vrijeworplijn en daar staan ze veelvuldig. 4 scores uit 13 pogingen is niet echt goed. Het blijft daardoor spannend, want wij weten vanaf de vijfde minuut nog maar 1 keer te scoren. Aan het einde zijn we niet fel en niet attent genoeg en hadden er meer uit kunnen halen.

Periode 3: 49 – 47 (19 – 14)

De vierde periode beginnen we heel goed en staan we met scherp te schieten. 53 – 59 is de stand na vier minuten. Dan laten we het weer lopen en wordt het 61 – 62. Er zijn dan nog drie minuten te spelen. Nummer 15 van Lokomotief mist twee vrije worpen en de hele negende minuut wordt er niet gescoord. Met nog een paar seconden te spelen maakt Denise een fout op nummer 15 en die scoort ze koelbloedig: 63 – 62. We nemen een timeout en spreken af wat we in de laatste 2.4 seconden gaan doen. Die uitvoering is bijna perfect. We komen niet tot scoren, maar bij 0 seconden op de klok mogen we wel nog tweemaal aanleggen vanaf de vrijeworplijn. De druk is dan wel heel hoog en helaas weten we weer geen score te maken. Zo gaat de wedstrijd naar Lokomotief. Het is goed om te zien dat onze vaak oudere tegenstanders altijd heel blij zijn als ze net van ons kunnen winnen. Dat betekent dat we het goed doen met de jeugdopleiding.

Periode 4: 63 – 62 (14 – 15)

In mijn ogen een goede wedstrijd gespeeld en ik denk dat we zo nog wel een paar teams boven ons gaan verslaan in de komende maanden.lokomotiefeind