Vanmiddag stond Mosquitos op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd. Zij staan voorlaatste in de competitie en uit werd met 20 punten overtuigend gewonnen. Niks aan de hand zou je zeggen. Niets van dat al. Mosquitos speelde een kompakte zone waar moeilijk door te komen was. Zowel onder de borden en van afstand viel de bal er niet in. Het eerste kwart was de passing slecht verzorgd en werden open kansen gemist. En dan sluipt er iets in het team deze wedstrijd. Patronen die de laatste weken goed liepen werden niet goed uitgevoerd waardoor er ook nog eens redelijk wat balverlies werd geleden. 6-11 na 10 minuten.

In het tweede kwart leek het herstel ingezet te worden. Hagi schoot er wat balletjes in en Ymaro leek de oude vorm terug te hebben gevonden. Alex drivede er een paar keer lekker langs. De punten gingen vallen maar basketbaltechnisch hield het niet over. Ruben schoot er nog wel even 2 in en dat was ook nodig.20-17 dus nog 1 punt achter met rust.

In het derde kwart het zelfde wedstrijdbeeld. De zone press die werd ingezet door Gideon leverde niet het gewenste resultaat op. Mosquitos liep de press makkelijk omver en bleef hierdoor makkelijk bij. Wel ging het schot bij ons wat beter lopen. David schoot er 4 op rij en ymaro pakte nog even een 3punter mee. Verdedigend lieten we echter te veel ruimte vallen onder de borden. 17-18

Het laatste kwart was zenuwslopend. Onze jongens konden een kleine voorsprong van 5 punten pakken en leek zo de wedstrijd uit te kunnen spelen. Mosquitos probeerde via afstandsschoten het tij te keren. Dit resulteerde in een aantal goede verdedigende rebounds en fast-breaks van onze Landsmeerse jongens. Daarmee werd de wedstrijd beslist in een overwinning. 62-59.

Ondanks het soms rommelige spel toch een verdiende overwinning. Volgende week tegen het sterke Crackerjacks uit Amersfoort zal er uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden maar daar hebben we alle vertrouwen in.