In een prima wedstrijd boekten de vrouwen van Apollo een afgetekende 72-46 overwinning op Hoofddorp. De Apollomeiden hadden die overwinning vooral te danken aan een uitstekende wedstrijdmentaliteit.

Allereerst was het goed om vrijdagavond Tessa de Bie weer eens in een basketbalshirt te zien. Ze was lang afwezig met een erg hardnekkige blessure en dan is het altijd een positief teken als iemand weer eens een basketbal in de hand kan nemen.

Dan de wedstrijd: Vanaf de tip-off pakten de Apollomeiden aan. Hoofddorp had wellicht een lengteoverwicht met twee centers, maar dankzij meer agressie en goed uitboxen kregen die weinig kans.

In de eerste periode was Apollo al snel weg. Bij 6-6 gooide Nina Burgert een driepunter vanaf rechtsvoor in de basket. Daar was de voorsprong en die is de rest van de wedstrijd ook niet meer uit handen gegeven. Het werd 15-11 na de eerste periode.

Bij 19-11 moest de Hoofddorpse coach een time-out nemen. Dat bracht zijn team even wat lucht, want Apollo was eigenlijk niet van plan om te stoppen. Bij 22-15 gooide Denise Bloemkolk haar éérste van vier driepunters erin en vervolgens was Apollo er echt vandoor. Bij rust was het 35-20.

Defensief zat het potdicht en dat bleef na de rust ook zo. Coach Jesse Korf liet zijn hele team spelen en gaf een aantal van zijn meiden rust voor de wedstrijden van Probuild Lions en Apollo in het weekend. Voor het verloop van de wedstrijd maakte dat niets uit. De speelsters die van de bank kwamen, deden dat met een prima wedstrijdinstelling. Een driepunter van Hoofddorp bij 37-20 werd met drie opéénvolgende driepunters van Apollo beantwoord en het stond 46-27. Bij 54-35 ging de zoemer na de derde periode.

De laatste periode bracht geen spectaculaire zaken. Hoofddorp probeerde nog wat met een zone verdediging maar daar schoten Beau Baars en Denise Bloemkolk (met resp. één en twee driepunters) en Andrea Volkers (met een mooie center-move) snel doorheen. Mirthe Meskers bleef cool toen ze bij een driepuntspoging gefouled werd en schoot de vrije worpen alsnog raak. Eindstand 72-46.

De impact van deze overwinning op de stand is op het moment van schrijven van dit verslag nog niet helemaal duidelijk. De meeste andere teams spelen in het weekend. Apollo is wel zeker van de derde plaats op de ranglijst. Feit is verder ook dat Den Helder op de vrijdagavond van Binnenland heeft gewonnen. Den Helder heeft net als Apollo twee wedstrijden verloren. Met de wedstrijd Den Helder tegen Apollo van volgende week op het programma, blijft de competitie erg spannend.

Scores: Denise Bloemkolk 16 (4×3 en 6 rebounds), Beau Baars 13 (2×3 en 8 assists), Nina Burgert 11 (10 rebounds, 4 steals, 1 block), Mirthe Meskers 11 (1 block), Epiphany Etienne 6 (4 rebounds), Delicia van West 6 (3 rebounds, 3 assists), Andrea Volkers 5 (8 rebounds, 2 blocks), Thelma Grotendorst 4 (2 rebounds).