ProbuildU16_002-SMILE

 

Zaterdag stond Leiden op het programma in de ICL. Met het goede spel tegen koploper Woodpeckers nog in het geheugen waren de verwachtingen hoog gespannen. Onze vaste blessure maatjes Onne en Baruch zaten weer trouw op de bank. Toch knap als je allang niet gespeeld hebt en trouw blijft komen kijken. Chapeau. Naar ik begreep zijn zij op de weg terug en dat is goed nieuws.

Het eerste kwart leek in eerste instantie net te gaan als vorige week. Maar dat was schijn. Teveel ballen vielen er net niet in en passes kwamen niet aan. Met twee drives van Alex werd het 5-12.

Het tweede kwart kwamen de jongens meer in hun spel. De bal ging goed rond en de ballen gingen vallen. Leiden bleef redelijk bij echter waren onze jongens sneller in de omschakeling. Scores van Job, Ruben, Demy, Ymaro, David, Ide en Alex brachten winst van het tweede kwart op. 20-15 met een ruststand van 25-27. Goed teruggekomen. Wel aantal spelers in foutenlast. Ymaro 4 na het eerste kwart na opmerkelijkste beslissingen van de scheids.

Het derde kwart was voor de boys uit Landsmeer. Snelle breaks en goede drives van MN Alex gaven de ploeg vleugels. Er werd goed verdedigd door Hagi die als bijna kleinste van het veld rebounds pakte. Ruben viel uit na een elleboog op zijn neus. Een mooi blauw ei was het gevolg. Rodney liet zich ook steeds verdedigend gelden door 2 intercepties en wat rebounds.  21-10.

Het vierde kwart kon wat gas terug genomen worden. Daardoor kon Leiden in de laatste 2 minuten zomaar 8 punten maken. De winst was echter al binnen. 63-52.  Alex was goed voor 30 punten!!! Ide 12 David 8 Ymaro 7

Volgende week zaterdag tegen Mosquitos om 16.00 uur in de ICL.