De Apollomeiden reisden naar Soest in de wetenschap dat dit weekend interessant was voor de stand in de competitie. Er waren mogelijkheden om te stijgen in de ranglijst, omdat de concurrentie tegen elkaar speelde en er dus teams punten gingen verliezen. Voorwaarde voor Apollo was winst in de wedstrijd tegen Red Stars.

Aan die voorwaarde werd makkelijk voldaan. De Apollomeiden hadden weinig moeite met de eredivisiedebutant. Dat kwam door een aantal factoren. Een daarvan was het lengteverschil. In de eerste periode blokte Andrea Volkers vier schoten van Red Stars speelsters.

Toch begon de wedstrijd niet helemaal soepel. Allereerst waren we getuige van een tafelwissel binnen 20 seconden na de start van de wedstrijd. Toen de nieuwe tafelaars zich hadden geïnstalleerd, konden we dan van start. Die start was voortvarend voor de Apollomeiden. Achterin zat het goed dicht en Delicia van West opende het bal met een driepunter. Al snel stond het 10-4 voor Apollo. Na vooral wat Amsterdamse fouten, kwam Red Stars terug en liep zelfs uit naar 17-14. Lisanne Bonnema die in de eerste periode van de bank kwam, speelde een uitstekende wedstrijd en bracht Apollo op een 17-19 voorsprong na de eerste periode.

Bij een 23-21 achterstand was het afgelopen, Delicia van West gooide er nog een driepunter in en vervolgens kwam er alweer een jong talent van de bank. Epiphany Etienne scoorde zeven punten en Beau Baars gooide er twee driepunters in en het stond 27-37. Nog even kwam Red Stars terug, maar Mirthe Meskers had een buzzer-beatertje voor de 33-41 ruststand.

Na de rust drukte Apollo definitief door. Beau Baars gooide er nog vier driepunters in en totaal scoorden de Apollomeiden 32 punten. Stand na de derde periode 48-73.

In de vierde periode kwam Lisanne Bonnema onzacht met de planken vloer in Sporthal Beukendal in aanraking en dat was voor haar een vervelend slot aan een prima wedstrijd. Thelma Grotendorst scoorde met een mooie drive en Sabrina Brandjes met een lekker schotje. Eindstand 62-90.

Dan nog de stand van zaken in de competitie. Den Helder won van Cangeroes en Hoofddorp won verrassend van Binnenland. Door deze ontwikkelingen is Apollo nu opgeschoven naar de derde plaats, met maar twee verliespunten minder dan de nummer 1 Grasshoppers.

Scores: Beau Baars 24, Epiphany Etienne 21, Lisanne Bonnema 13, Delicia van West 10, Mirthe Meskers 8, Thelma Grotendorst 5, Andrea Volkers 4, Sabrina Brandjes 2, Denise Bloemkolk 2, Zita Nelissen 1.