De huidige reeks wedstrijden is tegen gelijkwaardig of hoger geklasseerde teams. Deze zaterdag tegen DAS uit Delft. Op het centrecourt, dus een mooie ambiance. De opdracht is druk zetten op de bal en de eerste pass. Dat doen we redelijk in het begin van de wedstrijd, waardoor we wat steals pakken. In de aanval worden we afgestopt met een persoonlijke fout, maar de vier vrije worpen gaan alle mis. Dan vergeten we ook na een minuut druk te zetten en kan DAS drie keer makkelijk scoren: 0 – 6. In een timeout hebben we het nog een keer over het hoofddoel: druk zetten. Dat gaat goed en DAS kan vier minuten niet tot scoren komen. Wij nu wel en zo komt de 10 – 6 op het scorebord. Heel langzaam verwatert de opdracht druk zetten weer en ook hebben we veel problemen met rebounden en als we die dan wel hebben, geven we de bal te snel weer aan de tegenstander.

Periode 1: 14 – 14

Het probleem is dat we te weinig rebounds pakken en teveel turnovers maken. Dat geeft de tegenstander de gelegenheid om veel te schieten. Die kansen hebben ze ook nodig, want ze staan dat niet scherp te doen. DAS heeft twee tot drie kansen nodig iedere aanval en die krijgen ze ook. Toch weten we een redelijke tweede periode te spelen.

Periode 2: 36 – 31 (22 – 17)

De derde periode blijven de genoemde problemen bestaan, maar gaat ons schotpercentage hard achteruit. De keuzes die gemaakt worden zijn vaak niet de goede en de stand geeft dan weer een voorsprong voor DAS en dan weer voor ons te zien. Via 40 – 43 wordt het 48 – 45.

Periode 3: 52 – 49 (16 – 18)

De eerste minuten van de vierde periode kan DAS niet bijblijven. Niet zozeer vanwege ons spel, maar zij gooien de vrije worpen er niet in. Ze schieten 0 uit 4 en in plaats van een gelijke stand, komen we op 58 – 51. Vijf punten op rij geeft ons een redelijk ruime voorsprong: 63 – 53. Er zijn dan nog vier minuten te spelen. In die vier minuten weten we geen velddoelpunt meer te maken, alleen twee vrije worpen. Driemaal krijgen we een aanvallende fout. Nog steeds, met anderhalve minuut te spelen, staan we vijf punten voor. Maar waar DAS eerder moeite heeft met afronden van breaks en het verzilveren van vrije worpen, komen ze nu echt los. Geen scores van ons meer, tegen negen voor hun. Ze gooien vijf van de zes vrije worpen erin.

Periode 4: 65 – 69 (13 – 26)