KVf0oh0_OZxJbEy71npSPpi6nmBK7AiOVrruRUs7Bl8De jongens van U16 hebben inmiddels al weer drie wedstrijden gespeeld na het laatste verslag. Van Grasshoppers werd kansloos verloren in Katwijk. Eindstand 89-40. Er zat wel een grote MAAR aan deze wedstrijd. Naast de vaste blessures van Onne en Baruch vielen tijdens de wedstrijd Alex en Ruben uit en ging David door zijn enkel en viel hij na een charge van een tegenstander pijnlijk op de rug. Het eerste kwart was er nog niets zaanan de hand en liepen we lekker te ballen. Daarna sloegen de blessures toe en was het over. De scheidsrechters speelden een bedenkelijke rol in deze wedstrijd.
Dan tegen bv Hoofddorp. 52-47 gewonnen. Zeer goede eerste helft met op een gegeven moment 18 punten voor. Hoofddorp schakelde over op een laffe zone en ging pressen. Dat laatste werd ons bijna fataal. In het vierde kwart was het bijna gelijk Maar door een paar goede treffers van Ymaro Ide en David op belangrijke momenten konden we toch de winst pakken.
Gisteren tegen het sterk gewaande Woodpeckers in Houten. Ondanks de bedenkelijke ambiance in Houten werd het een van de beste wedstrijden van de U16. Woodpeckers speelde met 3 lange jongens en een razendsnelle quard. Dat leek lastig te worden. Niks van dat al. In het eerste kwart had Alex het op zijn heupen en drivede er lustig op los. Yamro heerste weer als vanouds onder de borden. Ide nam het van Alex over in het 2de kwart en gooide een paar prachtige fingerrols in de basket. En dat dus tegen 3 lange centers. Rust 35-35. In de tweede helft bleef U16 goed spelen. David knalde de ene na de andere bal er in. Even leek het mis te gaan en kwamen we opeens 8 punten achter. Een paar Steels en fastbreaks bracht ons weer terug in de wedstrijd. Woodpckers leek rijk voor de slacht echter bleven hun centers scoren. We bleven steeds een punt achter en dan weer voor staan. De zoneverdediging afgewisseld met een man tot man deed het goed. Uiteindelijk kwam er een raar eind aan de wedstrijd. De scheidsrechter stopte de wedstrijd met nog 1 seconde te spelen. Stand 64-62 in ons nadeel. Hij vond het welletjes. Na de wedstrijd bleek ons ook een time-out door de neus geboord te zijn. Die wilde Gideon nl nemen echter was de tafel er van overtuigd dat hij geen time-out meer had. Bleek dus niet zo te zijn. Ondanks dat een zeer goede wedstrijd tegen de bijna koploper. Dat smaakt naar meer en de jongens zijn er van overtuigd dat dat er ook gaat komen. Op naar de final four.