BC Apollo vrouwen U20 winnen ook voor de beker van BC Shooters

Nadat de competitiewedstrijd vorige week in 84-45 eindigde, was het het verschil tussen beide teams deze week wat kleiner. De Apollomeiden wonnen in een bekerduel met 60-46.

Het duel verliep in de eerste periode identiek aan de vorige week. Apollo nam al snel het initiatief in de wedstrijd en via 8-5 en 13-9 werd de 15-10 tussenstand bereikt en die stand was precies gelijk aan de tussenstand vorige week.

In de tweede periode zette Apollo een tandje bij. Er waren twee driepunters van Denise Bloemkolk en met name de tweede was een juweeltje. Goed opgemerkt dat er nog een voet binnen de driepuntslijn stond, stapje achteruit en scoren voor 25-16. Apollo wilde doordrukken en was vooral souverein in de rebound zowel aanvallend als verdedigend. Nina Burgert (10) en Andrea Volkers (7) waren samen goed voor 17 rebounds in de wedstrijd en na alweer een driepunter van Beau Baars was de ruststand 37-23. Het was opvallend dat bij de rust al 8 van de 10 speelsters met punten op het scorebord stonden.

De derde periode viel er een groot verschil met vorige week te noteren. Vielen er vorige week nog 29 punten in de derde periode, in deze wedstrijd waren het er slechts 7. En omdat de Shooters er 13 in schoten, werd het toch weer een beetje spannend en stond het slechts 44-36.

In de laatste periode stelden de Apollomeiden orde op zaken. Er waren nog een keer vier punten van Denise Bloemkolk en nadat Epiphany Etienne de score op 58-42 had gebracht met nog 2 minuten te spelen was de wedstrijd beslist. Na veertig minuten spelen stond de 60-46 eindstand op het bord.

Door dit resultaat is het team geplaatst voor de kwartfinale.

Scores: Denise Bloemkolk 14 (2 x 3), Beau Baars 14 , Delicia van West 7 (6 rebounds, 3 assists), Andrea Volkers 7 (7 rebounds), Mirthe Meskers 6 ( 5 assists, 6 steals) Nina Burgert 4 (10 rebounds, 5 steals) , Zita Nelissen 4 (3 rebounds), Epiphany Etienne 4 (2 rebounds), Thelma Grotendorst 0 (1 rebound, 1 assist) , Sabrina Brandjes 0 (2 rebounds).