Laki

De heren 1 van Landslake Lions vertrok zaterdagmiddag vanuit Landsmeer in een grote en luxe bus, waarvoor dank aan EBS, die al jaren trouwe sponsor is van de Landsmeerse vereniging. In de zeer aangename reis naar het verre Groningen was er echter een onaangename verassing, de reserve tenues van de Lions waren achtergebleven in Landsmeer.

Aangezien er geen tijd was om ze alsnog op te halen ging reis gewoon verder. Er gaat dan ook dank uit naar de mensen van BV Groningen, die hun reserve tenues aan de Lions hebben uitgeleend. Een dame die in de regen, met de fiets, speciaal voor ons de reserve tenues van BVG ging ophalen, kan een dezer dagen bloemen verwachten van het Landslake Lions team.

Dan de wedstrijd; BV Groningen stond aan kop in de Eerste Divisie Noord en heeft veel ervaring en lengte in hun ploeg. Voornamelijk Bas Rozendaal was in de openingsfase gevaarlijk een trefzeker. De Lions herstelden gelukkig, onder leiding van een goed spelende Ted Konno, heel snel van de iets mindere start. Ondanks dat de heren uit Landsmeer weer goed naar de basket gingen en ook goede open schoten creëerden, was het vertoonde spel nog niet geweldig in de eerste periode.

Alles wat er niet in ging in eerste periode, viel wel goed in het tweede kwart; de Lions waren los! En Hoe! Snelle aanvallen, goed 1-1 spel, maar ook rake driepunters maakten het verschil. De Lions scoorden maar liefst 33 punten in het tweede kwart. De Landsmeerders waren voornamelijk in de één tegen één situaties niet te stoppen door de Groningse verdedigers. Bij de rust stond Landslake Lions voor met 36-47.

Na de rust besloot BV Groningen in een 2-3 zone te staan. De Lions bleven met scherp schieten, voornamelijk Okrah Donkor en Erwin Rozenkrantz wisten in die periode bijna niet te missen. De voorsprong liep op tot wel 20 punten. In het laatste kwart probeerde BV Groningen met veel verdedigende druk iets te forceren, maar de snelle Lions hebben genoeg kwaliteit om daar niet van te schrikken. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 77-87.

Coach Laki Lakner verklaarde na de wedstrijd: “Ook sommige wedstrijden die wij eerder in competitie hebben verloren , speelden wij eigenlijk helemaal niet slecht, maar we benutten toen onze mogelijkheden niet. De laatste weken doen we dat veel beter. En dat geef veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

In het volgende weekend spelen de Lions op zaterdag in eigen huis tegen het promotiedivisieteam van Red Giants uit Meppel, voor de NBB beker.

Stats:

stats