Landslake Lions U14-1 vs. Landslake Lions U16-2, beide teams spelend in dezelfde competitie (CM6-1) stonden vandaag tegenover elkaar.
En niet alleen het feit dat de speelsters van het U14-1 team soms 2 a 3 jaar jonger zijn, maar ook het feit dat dit een wedstrijd was tussen beide Zusjes “Braakman” (Femke van U16-2 & Kirsten van U14-1), maakte dit een wedstrijd van “het kleine zusje tegen de grote zus”… Een leuke pot dus om mee te maken en bij beide teams was er dan ook een leuke, gezonde spanning aanwezig, die voelbaar was op het veld en zeker ook op de tribune.
Als U14-1 team hadden we deze week geoefend op o.a. de zone aanval. Tegen de verwachting in werd de zonedefense door u16-2 (helaas) vandaag niet ingezet, maar mochten de overige tegenstanders dit alsnog gaan gebruiken, dan zijn we ook hier weer op voorbereid.
Het 1e kwart: U16-2 kwam met 4-0 voor te staan, waarna wij even later terugkwamen en zelfs even met 8-4 voor stonden. U16-2 nam in minuut 5 een time out, waarna zij meer druk gingen zetten & terugkwamen. Mede doordat wij in de laatste minuut 2 verkeerde passes gaven, kon U16-2 dit kwart afsluiten met 14-10 winst, waarbij wij ook nog eens 4 vrije worpen misten.
Het 2e kwart: Het zat de meiden niet lekker dat ze het 1e kwart in de allerlaatste minuut hadden weggegeven en dit wilden ze dan ook rechtzetten. Iets sneller en beter rondpassen en het veld wederom breder houden. Wij opende dit kwart de score met bonus, hierdoor werd het 13-14.
Vanaf minuut 2 wisten wij het netje niet te vinden, terwijl U16-2 11 punten wist te scoren, vooral via te simpele gelopen lay ups, waarin onze help side verkeerd stond en de defense te traag terug was. Vanaf minuut 5 was het andersom; wij scoorde 12 punten, U16-2 scoorde 2 x. Hierdoor wisten wij dit kwart, mede dankzij een aantal snelle scores te winnen en kwamen we weer terug tot 2 punten. Ruststand: 27-29. Dit gaf ons team een vertrouwd gevoel.
3e kwart: Vooral vanwege de vele give and go / inside scores van U16-2 (gemaakt door de nummer 8 & 13) wist U16-2 de voorsprong weer uit te breiden en dit kwart te winnen met 12-18. Wij stonden helaas soms even te slapen, keken niet goed naar de bal en in de rebound kwamen wij er niet aan te pas.. Fysiek en vooral in lengte kwamen we dan ook dit kwart iets te kort. Met een verschil van 8 punten, begonnen wij dan ook aan het laatste kwart.
4e kwart: In de eerste 3minuten werden wij helemaal eruit gelopen en wisten de u16-2 meiden de voorsprong uit te bouwen tot 53-39. Een verschil van 14 punten. Daarbij moest onze langste speelster Kirsten van het veld vanwege een enkelblessure, waardoor wij nog meer lengte moesten missen, maar opgeven wilden wij zeker niet!
We waren moe, uitgeput, maar ook aan de tegenstander was te zien dat zij langzaam opraakte. Daarnaast moesten zij speelster Femke missen, die vanwege haar 5e opgelopen fout eruit moest.
De laatste 3,5 minuut was dan ook voor U14-1. Met alleen de opdracht de druk er goed op te zetten en nog 1 keer echt alles te geven, wisten wij in de laatste 3 minuten 12 punten te scoren, waar de tegenstander geen enkele keer meer het netje wist te vinden.
Met na iedere score, steeds meer luider wordende applaus vanaf de tribune, geloofde het team (en het aanwezige publiek) nog in een verassing… Helaas duurde te wedstrijd net even 10 seconde te kort voor ons en verloren we deze na hard werken dan ook met slechts 57-54.
Een verschil waar wij als U14 team trots op kunnen zijn. Want wederom wisten wij het een U16 team erg moeilijk te maken en waren we dichtbij een overwinning..
De 3 hoofdzaken die vandaag niet goed gingen en waar we de komende tijd zeker nog aan gaan werken:
1. De pass: 8 x was er een verkeerde pass, 7 x werd hieruit door de tegenstander tegen gescoord.
2. Defense: we waren te laat en de help side stond verkeerd.
3. Rebounds: mede vanwege het lengte verschil, wisten wij in de defense bijna geen enkele rebound te pakken, daarnaast was het uitboxen vandaag niet terug te zien.

Persoonlijke scores:
Indy: 15 punten, Kirsten & Josefien: 9 punten, Joëlla & Jo: 7 punten, Jill: 5 punten, Fleur: 2 punten,