Mu16-1: Grasshoppers tegen Landslake Lions

Grasshoppers U16. Een sterk team, onafhankelijk van wie er meedoen. Zes meisjes rouleren en dat bepaalt tegen welke opstelling je speelt. Deze meiden spelen niet op de manier zoals je gewend bent van Grasshoppers, namelijk met veel druk in de verdediging. Toch konden we een goede start maken met 0 – 4 en 2 – 6. Bij 6 – 8 ging het ook nog, maar 13 – 8 was de volgende tussenstand. Met nog wat scores aan beide kanten, waaronder een driepunter aan Katwijkse kant werd de eerste periode bepaald.

Periode 1: 18 – 12

Dan loopt het thuisteam weg van ons. 28 – 16 en 36 – 19. Een grote nederlaag is in de maak. We weten echter wat terug te krabbelen aan het einde van de periode.

Periode 2: 40 – 29 (22 – 15).

Ik tel onderweg naar de kleedkamer voor de rustbespreking precies 1 persoonlijke fout op het sheet. We laten de kaas van het brood eten en voor Grasshoppers is het heerlijk vrij ballen, zonder druk. Vooral daar moeten we wat veranderen. Na de rust komen we terug tot 7 punten, 46 – 39. Maar daar gaat de Grasshopperstrein weer: 56 – 43.Dan weten we ons toch weer terug in de wedstrijd te knokken.

Periode 3: 58 – 49 (18 – 20)

Dit blijft min of meer intact tot halverwege de laatste periode. Na 5 minuten spelen staat het 69 – 58. Na 8 punten op rij wordt het 69 – 66 en nu wordt het echt spannend. Twee vrije worpen maken 71 – 66 en aan onze kant scoren we uit het veld en een vrije worp: 72 – 69. Met nog een vrije worp wordt het 72 – 70 en komen we ook nog in balbezit. Dan hebben we niet de rust om een goede aanval te maken en lijden we balverlies: 74 – 70. Twee timeouts zorgen ervoor dat we in de laatste minuut nog tweemaal een kans hebben op een driepunter, maar die gaan verloren.

Periode 4: 74 – 70 (16 – 21)

Dit zijn de wedstrijden die ons verder brengen. Veel druk, hoge handelingssnelheid. Nu de mentaliteit vanaf de eerste minuut scherp, dan zijn we tot grootse dingen in staat.