Alle leden van onze vereniging van 14 jaar en ouder volgen de scheidsrechtercursus die georganiseerd wordt door de Nederlandse Basketballbond (NBB). Aan de cursus zijn kosten verbonden die door de vereniging worden betaald. Deelname aan de cursus is niet vrijblijvend. Je bent dus verplicht om de cursus te volgen. Mocht je echt niet kunnen dan geef je dit op tijd door via een mailtje naar dit adres: secretaris@landslakelions.nl. Uiteraard vermeld je de reden van je verhindering en we kijken dan wanneer we je op een andere dag kunnen inplannen. Ben je zonder afmelding afwezig dan word je toch als scheidsrechter ingedeeld ook al heb je de cursus niet gevolgd!

De trainers- en coaches zijn door ons op de hoogte gesteld van jullie deelname aan de cursus. Dus als je op de cursusavond eigenlijk moet trainen heeft de cursus deze keer voorrang boven de training. Uiteindelijk wordt er op de derde cursusavond een examen afgenomen en bij voldoende afsluiting kan daarmee het felbegeerde F-diploma binnen gehaald worden.

De cursusdata zijn als volgt:

 • Vrijdag 8 november van 19:30-22:00: Theorie (ICL)
 • Vrijdag 15 november van 19:30-22:00: Praktijk (ICL)
 • Vrijdag 22 november vanaf 19:30: Examen (ICL)

Het is handig om pen en papier mee te nemen!

Als je een opfriscursus wilt, of je bent nog geen 14 jaar en staat al te trappelen om de cursus te volgen of je bent een ouder en je wilt wel eens een wedstrijdje van je kind fluiten, dan is het uiteraard ook mogelijk om de cursus te volgen. Meld je van te voren even aan via een mailtje naar dit adres: secretaris@landslakelions.nl

Dit jaar zijn de volgende leden uitgenodigd om de cursus te volgen:

 • Jitse Postma                          
 • Kelsey Hoekstra                             
 • Rianne Hoekstra
 • Lisa Bosma                          
 • Manon Walburg                             
 • Denise Wolfs
 • Alex Kool                              
 • Martin de Boer                               
 • Demi Salm
 • Ivran Wijdenbosch                  
 • Hagi Sahnoh                                     
 • Rodney Bunsee
 • Storm Verweij                        
 • Aswin Vogels                                   
 • Lauren Metz
 • Anne Kaal                                          
 • Quinty Kuijper                                
 • Quinty Baars
 • Denise Sijbrands                            
 • Lindsey Pengel                               
 • Romy Visser
 • Danielle Hanna                                
 • Lea Kuijpers                                     
 • Naomi Gogwin
 • Femke Braakman                           
 • Danielle de Letter                          
 • Tamara Wilders
 • Dido van den Bersselaar