Vandaag leek even op 1987 of daaromtrent. De zondagen toen werden altijd afgesloten in de Remise, bij dezelfde Coen en Diana. Rond de bar zaten Joop, Hannie, Willem, Gijs, bestuursleden…. Dan werd de dag en de week afgesloten  en zo ook deze zondag, maar dan alleen met Coen en Diana.

Vandaag was ook de dag van de wedstrijd voor onze wedstrijd. De Ju14-2, gecoacht door Jeffrey, speelden tegen Onze Gezellen en waren veel beter. Maar by far de meest relaxte wedstrijd die ik ooit gezien heb, mede dankzij de sportieve manier van coachen.

En vandaag was de dag van Lindsay, die na een revalidatie van 10 maanden eindelijk weer een wedstrijd speelde met haar team. En wat geweldig dat de fysio die haar al die tijd geweldig begeleid heeft ook aanwezig was om dat te aanschouwen.

DSC_7598small

Dan de wedstrijd. UBall en wij speelden al een oefenwedstrijd. Die wonnen we, maar met de hulp van Epiphany. UBall, Orca’s en wij gaan denk ik tot de middenmoot van de competitie behoren, daar Grasshoppers, DAS, Lokomotief, Rotterdam en Almonte de sterkste teams zijn en Leiden, Green Eagles, Hoofddorp en Landstede duidelijk de mindere. Dit zijn de wedstrijden waarin we het meeste leren en één van die leerpunten is hoe een wedstrijd om te draaien die de verkeerde kant op gaat.

De eerste score is van ons, maar daarna wordt het 2 – 6 en 5 – 10. Moment voor een time out en wat aanpassingen aan de verdediging.

Periode 1: 16 – 12

Tot halverwege de tweede periode lopen we zo verder uit naar 24 – 14. Er worden veel loopfouten gemaakt en gelukkig ook geconstateerd en daarbij ook veel persoonlijke fouten met dito vrije worpen. Dus veel op de vrijeworplijn en op die manier komen we tot het rustsignaal bij 33 – 20.

Periode 2: 33 – 20 (17 – 8)

We wisselen veel van verdediging en soorten press. Het wordt 40 – 26. Dan krabbelt UBall langzaam terug naar 9 punten: 44 – 35. Daarna breekt de foutenlastperiode opnieuw aan en staan we veelvuldig aan de vrijeworplijn. Daar hebben beide partijen overigens moeite met scoren.

Periode 3: 49 – 37 (16 – 17).

De hele wedstrijd creëren we veel mogelijkheden, maar laat de afronding te wensen over. Dat geldt ook voor Lindsay, die duidelijk nog moeite heeft met het ritme en balgevoel. Eindelijk, in de vierde minuut, lukt het haar te scoren en dat is duidelijk een opluchting. De wedstrijd is dan allang gespeeld.

Periode 4: 64 – 46 (15 – 9).

Het publiek aan UBall kant blonk niet uit in fijnzinnige opmerkingen en kwamen op een bepaald moment zelfs schreeuwend met een beker de tribune op. Een beker die net van de plank in de remise afgehaald was misschien? Weinig respect helaas, maar sport maakt soms meer los dan je lief is.