Aan de eerdere uitslagen te zien van BV Amsterdam, verwachtten wij als coaches, niet al teveel problemen vandaag in onze uitwedstrijd tegen dit team. BV Amsterdam had tot nu toe alles verloren, waarbij het verschil nooit kleiner was dan een punt of 30. BV Amsterdam is weliswaar een U16team, maar heeft meerdere nog jonge, onervaren spelers, waarbij ik verwachtte dat we met druk zetten in de defense, we vandaag het verschil konden maken.
Wel waarschuwde ik onze spelers ervoor, dat er nog wel eens “onbevlogen acties” op het veld konden ontstaan doordat jonge speelsters vaak onbedoeld naar de bal toe vliegen, wat inderdaad een aantal keer gebeurde, maar gelukkig zonder echte problemen of blessures.
In het 1e kwart begonnen we met een goede defense, waarbij onze speelsters maar de opdracht kregen: blijven plakken aan je man en kijken voor de goede pass & in de aanval het veld breed houden. Dit lukte een aantal keer erg goed en snel. Toch kon BV Amsterdam er soms uitkomen, maar mistte zij in de afronding, waarna wij de rebound pakten. Vooral speelster Julia was in dit 1e kwart belangrijk en pakte hierbij 3 rebounds. Eindstand in het 1e kwart: 24-0, waarbij speelsters Indy & Josefien al in het 1e kwart beiden 10 punten scoorden!
In het 2e kwart voerde wij een aantal wissels door, waardoor het spel aan onze zijde iets rommeliger werd en we te snel en slordig waren in de afronding. We wisten dan ook tussen de 2e & 9e minuut van dit kwart geen enkele keer te scoren, waar BV Amsterdam wel een aantal mooie ballen raakte. Uiteindelijk kwam er aan het eind van het kwart iets meer rust in de ploeg en wisten we in de laatste minuut tot 3 x toe te scoren. Score in dit kwart: 8-8.
BV Amsterdam oogde dit kwart iets feller, waarin wij nog te veel afwachtte in de rebound.
Het 3e kwart was bijna een kopie van het 1e kwart. Wij zette druk, wisten een aantal keer de bal te veroveren en via een aantal prachtige passes tot scoren te komen. Ook BV Amsterdam kreeg een aantal kansen en wisten hierdoor toch een aantal keer tegen te scoren.
Met nog 8 seconden op de klok, namen wij een time out en kreeg de ploeg de opdracht een strakke defense neer te zetten en te kijken of we de bal konden veroveren en nog tot 1 x tot score te komen. Met nog 3 seconden te spelen wist speelster Josefien de bal te veroveren en in de laatste 1,5 seconde af te ronden met een mooie score. Score dit kwart: 22-8. Wel ging het passen iets minder goed, misschien wel vanwege de grote voorsprong die er al was en stonden we in de aanval soms te dicht op elkaar.
In het laatste kwart besloten wij half court in de defense, onze man op te pakken om hiermee iets meer rust proberen te creëren en met deze rust de aanval op te zetten en om BV Amsterdam de bal over de middenlijn te laten spelen. Daarbij kregen de centers nog even wat extra instructies, omdat we die meer wilden zien. Beiden ging erg goed en met name door een aantal mooie snelle scores achter elkaar van onze centers: Joëlla, Kirsten & Jill, wisten wij dit kwart af te sluiten met: 29-8.
Eindstand deze wedstrijd was dan ook: 83-28!
Een prachtige overwinning, die vooral behaald was door echt teamspel. Er waren vandaag meerdere momenten dat wij als coaches stonden te genieten van de passes en de mooie afrondingen die hierdoor ontstonden. Helaas zijn we nog iets te haastig in onze aanval en zullen we hier meer rust en overzicht in moeten vinden. Onder de basket moeten we nog krachtiger worden, om ook van de sterkere tegenstanders te kunnen winnen.
Mooi was voor ons om te zien dat iedere speelster vandaag tot score kwam en ze elkaar ook de scores gunden!
Complimenten ook aan het team van BV Amsterdam, die tot het laatste kwart aan toe bleven strijden en niet opgaven.

Persoonlijke scores:
Josefien: 20 punten, Indy: 16 punten, Kirsten: 14 punten, Joëlla: 10 punten, Jill: 6 punten, Jo: 5 punten, Sabrina & Julia: 4 punten, Fleur & Puk: 2 punten.
Landslake lions 1