Met een week herfstvakantie achter de rug, was het vandaag weer tijd voor een wedstrijd, een echte wedstrijd. Want het team van Hoppers U16 Meisjes, staat eigenlijk al jaren bekend als een team met lange, lenige speelsters, die veel druk zetten in de verdediging en zij kwamen vandaag in Landsmeer op bezoek. En lang waren deze meisjes zeker, op 2 speelsters na, waren de meesten dan ook 1 a 2 koppen groter..
De wedstrijd begon rommelig en vooral aan onze zijde wederom (net zoals bij de wedstrijd tegen Akrides) een begin met te veel balverlies, slechte passes, en simpele loopfouten.. 1e kwart was dan ook voor de Hoppers. Het was duidelijk dat dit weekje vakantie niet in ons voordeel was..
Het 2e kwart begonnen wij veel geconcentreerder, we wisten iets meer kansen te creeéren en ook vaker te scoren. Uiteindelijk wisten we dit kwart met 4 puntjes verschil te winnen en bleef het hierdoor spannend.
In de break de meiden bij elkaar geroepen, vooral onder de basket werd er niet goed opgelet, de rebounds waren bijna allemaal voor De Hoppers en wij stonden aan de verkeerde zijde van onze man. In de aanval waren we niet dreigend genoeg en moesten er meer drives komen. Uiteindelijk wisten de meiden van de Hoppers het 3ekwart, mede door een deels zone defense & veel druk te zetten, wederom te winnen en verder uit te lopen.
In het 4e en tevens laatste kwart was het alles of niets. De meiden kregen 1 opdracht; full court press en kijken of we nog iets van de op dat moment 12 a 14 puntjes verschil nog af konden krijgen.
Ineens leek het kwartje te vallen, de schoten gingen raak, de drives werden gemaakt en beetje bij beetje kwamen we dichterbij… Vooral het feit dat meer dan de helft van de vrije worpen vandaag raak gingen, gaven ons in dit kwart toch wel iets meer vertrouwen en kwam er geloof in een goede afloop.
Uiteindelijk wisten we nog 6 punten van de achterstand af te snoepen, zeker nadat 1 van de topscoorders van de tegenstander met een lelijke val tegen 1 van de bankjes aan, uitviel met een hopelijk niet al te ernstige blessure. (We wensen haar namens ons team en de aanwezige ouders veel sterkte toe, want iedereen was hier toch wel beetje van onder de indruk).
Helaas maakten wij ook in dit laatste kwart een aantal onnodige fouten, waardoor we uiteindelijk niet meer dan 6 punten inliepen en uiteindelijk deze game verloren met 6 punten verschil.
Een game die zeker gewonnen had kunnen worden, maar zoals vaker, de winst is niet het belangrijkste, maar de ervaring en de stapjes vooruit maken wel. Met een U14 team strijden tegen een U16 team, waar ook nog eens een enkele U18 speelster tussen zit, is zwaar, erg zwaar. Vooral op Fysiek gebied kwamen we te kort, maar wisten we dit in sommige gevallen goed te maken met ons snelle en technisch betere spel. Wij moeten nu gaan zorgen meer rust te gaan krijgen in ons spel en de tegenstander niet het spel te laten bepalen en zoeken naar onze mogelijke opties. In de defense moeten we meer ons lichaam er tussen zetten en samen voor de rebound gaan.
Wat mij vooral een positief gevoel gaf na afloop was vooral het harde werken, want of we nu 1 of 12 puntjes achter stonden, de meiden wilden niet opgeven en bleven dan ook tot in de allerlaatste secondes hard werken en doorgaan. Complimenten!
Volgende week staat voor ons een uitwedstrijd op het programma tegen BV Amsterdam Meisjes U16, een team waartegen we zeker kansen gaan krijgen.