Ook vandaag won het team van Gideon redelijk makkelijk. BC Apollo werd met 64-45 verslagen.
Het eerste kwart ging gelijk op. Ymaro maakte 9 van de 16 punten en een handvol rebounds. Het leek alsof het team nog niet geheel wakker was. Balverlies en open missers maakte dat het 16-13 was in Landsmeers voordeel.
In het tweede kwart het zelfde beeld alleen werd er minder gescoord vanuit landsmeerse zijde. Wel pakt David nog 8 punten in de laatste 5 minuten waardoor er een ruststand van 28-27 op het scorebord komt in Amsterdams voordeel. Het derde kwart laat Landslake zien hoe ze kunnen basketballen. 22-8. De aanvallen lopen soepel. De zone verdediging brengt Apollo in verwarring. Steals een snelle breaks volgen elkaar in snel tempo op. Apollo lijkt verlamt door het goede spel van de U16 jongens. David pakt 14 punten, Ruben een paar mooie drives Ymaro heerst onder de borden, Alex, Ide, Job en Rodney pakken hun puntjes mee.
Het vierde kwart is ook in het voordeel van de u16, 15-9.
Solide spelen oa. Hagi, Eli, Job, Rodney de wedstrijd uit.
Topscorers: David 22, Ymaro 18, Alex 10
Van de eerder 3 gespeelde wedstrijden ging er maar 1 verloren. Dit terwijl de 2 centers, Onne en Baruch, langdurig geblesseerd zijn. Een knappe prestatie van een bijna nieuw team. Als de progressie zo blijft en de centers komen terug kan een hoge positie gepakt worden. Volgende week naar Katwijk.