Herfst Basketball Camp

Het is weer zover! De herfst vakantie komt er al weer bijna aan en dat betekend dat het eerste Landslake Lions Camp van dit seizoen weer gaat beginnen. Op dinsdag 22, woensdag 23 en en donderdag 24 oktober gaan we verder waar we vorig jaar gebleven waren. Het thema voor dit kamp: Skills!

Skills zijn je basketbalvaardigheden en we zullen ons vooral richten op dribbel techniek. Hiervoor hebben we de beste dribbelaars van misschien wel heel Nederland uitgenodigd om te zorgen dat jij het van de besten kan leren. Het Landslake Lions Basketball Kamp is al enkele jaren één van de beste van Nederland. Natuurlijk ook deze keer weer met onze beste “Skills” trainers!

Dinsdag

Dinsdag ochtend gaan kinderen skills leren van Okrah Donkor. Naast dat hij basketballer van Landslake Lions heren 1 is, is Okrah Donkor lid geweest van het basketball show team van Luv4daGame , bekend van TV met optredens in onder andere “Holland got talent “. Ook heeft Okrah de stichting “Triple Threat” in Haarlem opgericht, waarmee hij basketball lessen (en nog veel meer) organiseert in de scholen en wijken van Haarlem.

Hier een video van Okrah (met petje op) in Holland got Talent.

Na de lunch gaat er weer een topper training geven; Molly Mc Dowell. Molly McDowell behoeft nauwelijks een introductie , want ze uniek in Nederland. Molly is al jaren met afstand de beste speelster van de Dames Eredivisie, daarnaast is ze trainer-coach van de MU18 bij Probuild Lions en wekelijks geeft ze les in scholen van Amsterdam Noord.

Woensdag

Woensdag is Jard Schuit, de pointguard van Landslake Lions heren 1, de hoofdtrainer. Jard Schuit is een nog jonge, maar reeds ervaren speler van Heren 1. Daarnaast is ook trainer bij de Jongens U14 van Landslake Lions en geeft veel lessen op middelbare en basis scholen in Amsterdam Noord. Jard is een fantastische bal-handler , dus weer een topper in Skills!

Donderdag

Brord Brugman is de hoofdcoach op de donderdagochtend. Brord Brugman is hoofdtrainer van Caland Jeugd Basketball, waar Landslake Lions mee samenwerkt. Hij geeft daar training aan alle leeftijdsgroepen, dat wil zeggen de 1e, 2e en 3e klas. Brord volgde de studie Sport & Bewegen aan de Hogeschool INHolland, is oud-jeugdbasketballer op landelijk niveau en een zeer kundige jeugdbasketballtrainer. Naast trainer van Caland Jeugd Basketball is hij ook onderwijsassistent aan het Calandlyceum. Als jonge basketballer doorliep Brord, tot zijn 20e jaar, de jeugdopleiding van het Amsterdamse Canadians. Vervolgens was hij zes jaar lang jeugdtrainer bij de Amsterdamse vereniging Harlemlakers. Bij die club was hij ook drie jaar lid van de Technische Commissie en twee jaar bestuurslid. In het seizoen 2009-2010 was Brord tevens assistent-individueel trainer bij de Spaanse basketballclub DKV Joventut Badalona, die één van de beste jeugdopleidingen in Europa heeft.

Donderdag middag is er als afsluiting van het Kamp een 3-point contest, een All Star game en krijgt iedere deelnemer een aandenken.

Naast de reeds genoemde trainers zijn er ook andere coaches en trainers tijdens het kamp aanwezig. Zo komen Gideon van der Hijden, Erwin Wilms, Erwin Rozenkrantz, Calvin Smith, Nina Burgert, Jesse Korf, Ari Gorrisen, Johan Kaal en natuurlijk Laki Lakner.

Het Landslake Lions Basketball kamp wordt gesponsord door Basketball Totaal.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via een digitaal inschrijfformulier of je kunt een formulier in de kantine van het ICL in Landsmeer krijgen. KLIK HIER voor het aanmeldingsformulier. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, wees er snel bij!

Video van het Landslake Lions Basketball Camp in januari 2013: