Opzetten van velden door coaches/team/ouders

Met dit bericht willen we graag uitleggen wat er van de coaches, in samenwerking met ouders en team, verwacht wordt aangaande het klaarzetten van de velden bij thuiswedstrijden in de grote zaal. Ten onrechte wordt nog wel eens gedacht dat er een zaaldienst is om dit te regelen.
De tafels voor de velden staan naast de houten kasten achter de netten. Daar staan ook de bankjes.
Tussen veld 1 en 2 horen een tafel en aan weerszijden een bankje, op ruime afstand van de tafel. Achter de tafel twee of drie stoelen (afhankelijk of er met 24 seconden gespeeld wordt). Vraag aan de beheerder waar de stoelen zijn. Tussen veld 2 en 3 vanaf de muurzijde staan een bank, de tafel en weer een bank voor veld 2. Dan weer een bank, de tafel en een bank richting tribune voor veld 3.
Op de tafel van veld 1 komt de wedstrijdklok met het korte snoer. Deze is te vinden in de houten kast in de ruimte achter de blauwe deur. Hier is ook de 24 seconden apparatuur te vinden. Verlengsnoer vragen bij beheerder. Deze aansluiten achter de tribune bij het kantoor. De twee klokken met een lang snoer op de tafels bij veld 2 en 3. Ook met een verlengsnoer aansluiten in de hoek aan tribunezijde.
Op iedere tafel hoort een pennenbakje met pijl en vijf foutenbordjes en twee teamfoutenbordjes. In de pennenbak minimaal twee kleuren pennen.
Klok instellen op de tijd tot de wedstrijd, dat is handig voor de scheidsrechter.
Als de baskets er nog niet staan, deze rijden naar de juiste plek op de lage stand. Als deze niet verder kan, op de juiste hoogte zetten. Hoge basket dan verder rijden op rode stippen. Denk erom, dan is deze slecht bestuurbaar dus moet hij al in de goede lijn staan. De lage basket hoort niet op de rode stippen, maar met de blauwe voorkant ter hoogte van de groene lijn.
Rolverdeling
De zaaldienst controleert of alles correct gebeurt. De coach/teammanager/team is verantwoordelijk voor het neerzetten en/of opruimen van het eigen veld.
Het is verstandig om de tassen niet achter de banken te leggen, maar tegen de muur aan de tribunezijde. Geef dit ook aan aan de bezoekende teams.