Na vier relatief makkelijke wedstrijden was het nu tijd voor een krachtmeting met een andere ongeslagen ploeg. Almonte won ook van Grasshoppers en dat was een verassing, hoewel vanuit Katwijk er met enige reserve naar die uitslag gekeken wordt. Vooraf riep de scheidsrechter de twee captains bij hem en dan weet ik het al. Iedere scheidsrechter die denkt dat het bijpraten van 14-jarigen over hoe een wedstrijd hoort te verlopen is qua arbitrage buiten mijn realiteitszone en zal dat ook zijn als er gefloten moet worden. Nu viel het mee, maar echt goed was het ook niet.

Almonte heeft een goede ploeg en deed met de Vu16 ook mee aan het NK afgelopen seizoen. Wij spelen nog zonder Emma en Lindsay en Lois heeft op vrijdag haar vinger gekneusd en kan daarom niet meespelen.

Direct aan de start worden de verhoudingen duidelijk. Almonte is feller en overdondert ons. Wij komen door de druk geen moment in ons spel en gaan daarom allerlei dingen doen die we normaal nooit doen. Nu hebben we dat ieder jaar meegemaakt en ieder jaar wennen we daaraan en gaan we beter spelen verderop in het seizoen. Als voorbeeld onze wedstrijden tegen Hoppers vorig seizoen, 22 pnt verlies in januari en een makkelijke 5 pnt winst in april.

Het wordt nu snel 8 – 2 en 12 – 6. Met een drietje aan de andere kant blijkt dat er ook met scherp geschoten wordt door de Eindhovense ploeg: 15 – 8. De eindstand van deze periode staat al na 6 minuten op het bord.

Periode 1: 19 – 8

In de tweede periode blijven we moeite met score hebben, terwijl Almonte goede mismatches creëert en uitbuit. Bij 29 – 14 veranderen we wat aan de aanval, maar ook daar scoren we niet uit, omdat we wel kansen creëren, maar te gehaast willen afwerken. Soms gaat de bal 20 cm over de ring….

Periode 2: 38 – 17 (19 – 9)

Tot aan de zevende minuut blijft de achterstand intact: 52 – 29, mede door een goede periode van ons, waarbij we ook zo nu en dan een steal pakken en goed finishen. De laatste drie minuten incasseren we nog vier punten.

Periode 3: 56 – 29 (18 – 12)

Heel langzaam komen we wat beter in ons spel en raken we gewend aan de snelheid en de druk. De vierde periode is voor ons. Door hard te blijven werken, lopen we gelijk op met Almonte en dat is onze winst van deze wedstrijd.

Periode 4: 69 – 43 (13 – 14)

Dit hebben we vaker meegemaakt en altijd zijn we er beter door geworden. Toch is het steeds weer slikken als je kansloos speelt, maar we moeten daar weer even doorheen.