foto 2
Vandaag moest het U14-1 meisjesteam van Landslake Lions het thuis in Landsmeer opnemen tegen het U16team van Flashing Heiloo. Een team wat in de competitie ruim boven ons staat, maar het vertrouwen in een goede afloop was ruim aanwezig bij zowel de coaches als de aanwezige speelsters, vooral omdat er de laatste tijd weer de benodigde stappen vooruit zijn gemaakt.
Nog geen maand geleden speelden beide teams nog tegen elkaar tijdens het seizoenstarttoernooi in Amersfoort, waarbij Flashing Heiloo ons (nipt) versloeg en de beker voor de 3e plek net voor onze neuzen weg nam.
Het was dus tijd voor onze Landslake Lions meiden om te laten zien waar we stonden en te laten zien dat ook een U16 team, door slim te spelen als 1 team en door hard te werken, gewoon verslagen kon worden.
Vanaf het begin van de game was er al een duidelijk en klein verschil te zien tussen de beiden ploegen en waren wij in alle opzichten net even iets beter en feller.
Wel was het 1e kwart en ook het begin van het 2e kwart erg rommelig en leden we nog te veel balverlies. Gelukkig wist de tegenstander hier niet goed gebruik van te maken en stond er bij rust na het 1e kwart een score van 8-5 op het bord.
Een lage score die vooral kwam door het balverlies aan beiden zijden en omdat we in de aanval nog even iets te snel probeerden af te ronden, zonder te kijken naar alle mogelijke opties, anders was het verschil al zeker groter geweest.
Nadat we dit met alle speelsters nogmaals doornamen en wederom al snel een frisse ploeg op het veld brachten, wisten wij beetje bij beetje, langzaam verder uit te lopen.
Uiteindelijk begonnen we met een stand van 22-13 aan het laatste kwart, een kwart waarin we een fellere defense wilden zien die goed druk zou zetten, meer dreigingen in de offense en vooral meer gebruik van de overige (vrijstaande) speelsters. Ons doel was dan ook om in dit laatste kwart minimaal een gat te slaan van 15 punten of, minimaal op een score te komen van 35. Dit lijkt niet zo heel veel, maar als je bekijkt dat in de 1e 3 kwarten samen we slechts 22 punten wisten te scoren, was dit een mooi, maar ook zeker een haalbaar doel.
Eindelijk begon in dit laatste kwart de aanval precies zo te lopen, zoals we geoefend hadden en zoals we het graag wilden terug zien in het veld. Er werd gespeeld als een team die voor iedere bal vecht en er werd goed gebruik gemaakt van de openstaande speelster. Er waren dan ook een aantal prachtige scores te zien, die onder luid applaus van de coaches en het aanwezige publiek op de tribune, hard toegejuicht werden.
Vooral doordat wij toch een stuk sterker waren in de defense en weinig kansen weggaven, konden we in dit laatste kwart toch redelijk makkelijk weglopen.
Met nog 1,5minuut te spelen op de klok namen we een time out en kreeg het team de opdracht van ons om met een press de uitgeputte tegenstander goed onder druk te proberen te zetten. Flashing Heiloo kreeg hierdoor veel problemen om de bal rustig op te brengen en wij wisten hierbij een aantal keer de bal te veroveren en snel te scoren, om daarna te tegenstander direct weer op te zoeken en de wedstrijd op deze manier uit te spelen.
Na hard werken en goed samenspel was er dan ook een mooie eindstand te zien op de klok van: 37-18 in ons voordeel.
Door deze score en winst, hebben we de eerste 2 winstpunten binnen en stijgen we een plekje in de competitie, waar nu zowel het u16 team van Hoofddorp, alsmede het U16 team van BV Amsterdam, onder ons staat. Knap gedaan meiden!
foto 1