Deze zaterdag spelen we tegen Landstede uit Zwolle. Dit is een team met dispensatiespeelsters, dus wat ouder en weer veel groter dan wij. Ons team bestaat uit eerstejaars u16 en tweedejaars u14 dus moeten we bikkelen. Landstede had tot dusver een zwaar programma, namelijk Grasshoppers en DAS, en dus ook nog geen overwinningen. Wij hebben drie keer gewonnen, maar hoe sterk zijn die teams? The proof of the pudding is in the eating en dat geeft een goede start voor ons, namelijk 5 – 0 na drie minuten. Dan nog een run naar 11 – 3. Dan verslappen we in de verdediging en staan we een 0 – 10 run toe en staan we achter met 11 – 13. Richting het einde van de eerste periode worden nog wat scores uitgewisseld.

Periode 1: 17 – 17

De tweede periode laten we de beste mix van aanvallend en verdedigend spel zien. Na vier minuten staat het 24 – 21 en maken we een 10 – 0 run: 34 – 21. Ook de laatste minuten zijn voor ons met als klapper en mooie uitgespeelde 25 seconden aan het einde na een timeout. Perfect uitgevoerd en leerzaam.

Periode 2: 40 – 23 (23 – 6)

rustlandstede

In de kleedkamer gaat het over uitboxen en losse ballen en net even wat feller zijn dan de tegenstander. De wil is er wel, maar de uitvoering helemaal niet. We zetten geen druk meer en staan daardoor teveel scores toe. Zelf zijn we niet productief. Bij 49 -30 lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht, maar dan wordt er 1 – 12 gescoord.

Periode 3: 50 – 42 (10 – 19)

Ik maak me niet echt zorgen, want het kwalitatieve verschil is wel groot en dat moeten we alleen tot uitdrukking brengen met slim spel. Er worden veel fouten gemaakt door Landstede en door ons verzilverd met een goede out of bounds score of rake vrije worpen. We maken deze wedstrijd 16 uit 28 vrije worpen. Dat is nog niet geweldig, maar veel beter dan het was. In de vierde periode maken we echter 11 uit 14 vrije worpen en dat is echt goed. Bij 52 – 43 is het nog een wedstrijd, maar dan lopen we uit naar 62 – 43. De press loopt goed, in alle vormen en daar pakken we veel extra kansen uit.

Periode 4: 76 – 54 (26 – 12)

Leerzame wedstrijd, waar we weer mee verder kunnen op de training.