Het was toch best wel een beetje spannend, de eerste wedstrijd in de U12 competitie, wetend dat een groot deel van ons team eigenlijk nog U10 mag spelen en we regelmatig ploegen zullen tegenkomen die alleen maar uit jongens bestaan. Kunnen onze 9 meiden en drie jongens tegen dat geweld op? Vandaag was de eerste test tegen angstgegner van vorig jaar BC Amstelveen. Meteen tegen een jongensteam en bovendien hadden die al een competitiewedstrijd gespeeld die ze met maar liefst 81 – 10 gewonnen hadden.

Vooraf hadden wij als coaches geen idee waar dit team staat, dit moet wederom een leerjaar worden waarin we hopen veel spannende wedstrijden te kunnen spelen. Het belangrijkste is plezier hebben en beter worden dan gaan we vanzelf winnen.

Omdat we vandaag met 10 kinderen waren hebben we met 2 teams van 5 gespeeld, zodat we ons niet in de moeilijke materie van het slangensysteem hoefden te verdiepen. Colin, Elliott, Sarah, Donna en Marit vormden het ene team en Justin, Robin, Filsan, Julia en Desi het andere team.

Vanaf de eerste periode was het meteen duidelijk dat dit een lastig karwei ging worden. Amstelveen speelde agressief en fysiek, en onze kids waren een beetje onder de indruk van dit geweld. We schoten daarom slecht en leden te veel balverlies. Verdedigend stond het daarentegen wel weer goed waardoor Amstelveen niet al te veel scoringskansen kreeg. Bij rust stonden we maar 4 punten achter en dat viel eigenlijk erg mee.

Na een goed gesprek in de kleedkamer tapten de Landsmeerse leeuwen in de tweede helft uit een ander vaatje, er werd beter (vooral sneller) overgespeeld en we kregen kans na kans om te scoren. Ook nu bleek weer dat scoren voor een volle tribune moeilijker is dan op de training en hoewel we de achterstand in een voorsprong wisten om te buigen, waren we er toch niet gerust op. Voor de laatste periode hadden we een voorsprong van maar liefst 8 punten opgebouwd maar in die laatste periode wisten we zelf het netje niet meer te vinden, Amstelveen kwam via een paar keer dom balverlies aan onze kant en twee toverballen op gelijke hoogte en dat was ook de eindstand. 22-22!

Allemaal prima hersteld de tweede helft, jammer dat we de voorsprong niet vast wisten te houden, maar daar kunnen we aan werken. Allemaal trainen morgen en vrijdag en dan wacht volgend weekend de uitwedstrijd in en tegen Den Helder.

gr.
Erik de Roos