Een u14team tegen een u16 team, dat is altijd een lastige opgave. Toch gingen onze U14 meiden, in tegenstelling tot vorige wedstrijd, goed en fel van start. De rust werd gezocht in de aanval en de druk werd gegeven in de defense, waar we probeerde op tijd uit te stappen en druk te zetten op de bal. Doordat we de rust zochten en onze aanvallen probeerden op te zetten, leken we beter in het spel te zitten en zelfs soms het spel te bepalen. Dit lukte dan ook een aantal keer zeer goed, waardoor we soms snel het netje wisten te vinden. Helaas zagen we niet altijd de open ruimte, en speelden we soms nog te systematisch het balletje rond. Hier is zeker nog winst te behalen.
Zowel in het 1e, alsmede in het 2e kwart, waren we net iets beter in het opzetten en afronden van de aanval, waardoor er bij rust een kleine voorsprong van ik geloof 2 punten in ons voordeel, op het scorebord stond. Er leek dan ook eventjes kleine paniek te zijn bij de tegenstander, waar wij het geloof hadden in een goede afloop.
Na de rust werden we toch iets te slordig, en gaven we tot 4 x de bal weg door een mislukte pass. 3 x kon hieruit Akrides scoren, waardoor zij langzaam terugkwamen en zelfs een voorsprong namen.
In het laatste kwart moest het dan gebeuren, de rust terug krijgen in de aanval en meer druk in de defense, want Akrides wist soms te makkelijk van buiten de bucket te scoren, zonder dat wij de moeite deden de ballen tegen te houden.
Helaas gingen we toch mee in de druk van de tegenstander en kwamen er steeds meer slordigheden erbij. Vooral in het afronden, waren we te gemakzuchtig en vergaten we even de mogelijke opties te benutten. Het balletje wilden er dan ook niet meer in, waardoor bij ons langzaam het vlammetje doofde en Akrides uiteindelijk met de winst uit Landsmeer kon vertrekken…
Toch kunnen we vooral met veel trots op deze wedstrijd terug kijken. Trots vanwege de inzet, het harde werken en vooral de vooruitgang en de stappen die dit team in korte tijd heeft gemaakt. Een u14-1 team om zeker nog rekening mee te gaan houden!
Teamfoto Landslake Lions Mu14-1