We hebben bijna nog geen training compleet op het veld gestaan, zelfs als je de langdurig geblesseerden Emma en Lindsay meerekent. Dat maakt het moeilijk om aanvallen en verdedigingsvormen te oefenen. Toch hebben we vrijdag de zoneverdediging kunnen oefenen en met hulp van de jongens ook in een 5 tegen 5 situatie. Die verdediging kwam tegen Orca’s goed van pas. De meisjes uit Urk hebben wat dispensatiespeelsters en ik schat ook veel tweedejaars u16. Wij spelen met eerstejaars u16 en u14 speelsters. Het fysieke verschil is groot, maar meestal weten we daar wel raad mee. Alleen deze wedstrijd was voor bijna alle speelsters de tweede van de dag. Derba speelde al in Hoofddorp en de u18 in Katwijk. Daardoor brachten we het niet op om uit te boxen, over de vloer te rollen om een bal te pakken, etc. De Urker dames brachten meer energie op de vloer en dat is frustrerend om te zien. Wij hebben speelsters die in Nationale teams spelen of willen spelen en ik denk dat we dan een stapje harder moeten kunnen.

Het begin is niet voor ons, mede door drie gemiste vrije worpen: 4 – 9. Die vrije worpen blijven ons dwars zitten, want we missen er later nog drie. Aan de Urkse kant word er niet altijd netjes verdedigd en dat brengt ze in foutenlast.

Periode 1: 15 – 19

Het verschil blijft zo rond de vier tot zes punten liggen, mede dankzij een buzzerbeater driepunter van Claire: 25 – 30. We komen echter niet dichterbij en zo halen we de rust.

Periode 2: 30 – 35 (15 – 16)

In de kleedkamer gaat het over uitboxen en rebounden ipv een sprongwedstrijd en over felheid. Iedereen komt met de juiste instelling naar de wedstrijd, daar ben ik van overtuigd, maar nog niet iedereen weet die instelling ook te vertalen naar de juiste acties. Het begin is voor ons, we overbruggen het verschil en lopen een beetje weg: 42 – 39. De tegenstander heeft veel moeite met de zone en komt bijna niet tot scoren. Tot het moment dat we weer in de man to man gaan staan. Dan lopen we weer gelijk op. Voor mij een reden om snel weer zone te gaan spelen. Helaas overigens, maar wel een goede oefening voor de kampioenschappen aan het einde van het seizoen. Lauren scoort maar liefst tien punten en daardoor is ze eigenlijk onmisbaar op het veld. Quinty Kuijper maakt er zes.

Periode 3: 48 – 47 (18 – 12)

De vierde periode is spannend en het aantal toeschouwers stijgt, mede door de ontwikkelingen bij de heren in de grote zaal. Lauren haakt geblesseerd af en Quinty Kuijper neemt het heft in handen. Zij scoort tien punten, waaronder een driepunter. Verdedigend zorgt Denise voor twee stops, middels een charge. De laatste twee seconden krijgt Quinty Kuijper een applauswissel.

Periode 4: 60 – 55 (12 – 8)

Een ‘ugly game’ die we wel winnen en dat hoort ook bij opleiden. Quinty Baars mag gelukkig volgende week weer meedoen. Lauren is er dan niet. Lindsay is langzaam op de weg terug en heeft nog enkele weken nodig. Emma is voorlopig nog uitgeschakeld.