Vandaag stond voor onze u14-1 meidenteam de uitwedstrijd in en tegen Den Helder op het programma.
Vooraf werd er al een zware wedstrijd verwacht, dit omdat onze speelsters nog niet zo ver zijn en daarnaast de meiden van Den Helder stuk voor stuk, allemaal groter en/of fysiek toch een stukje sterker zijn.
In het 1e kwart werd het verschil tussen beiden teams dan ook al snel duidelijk, zeker omdat Den Helder gebruik kon maken van 2 meiden, die bij hun club ook als u18 teamlid staan vermeld en onderdeel zijn/waren van het NH selectieteam.
Al snel stonden we dan ook tegen een achterstand aan te kijken, die beetje bij beetje verder opliep.
Vooral doordat Den Helder goed druk bleef zetten en ons te gemakkelijk uit het spel hield, wisten wij de basket maar moeilijk te vinden.
Den Helder wist daarin tegen soms erg snel tegen te scoren en zelfs bij onmogelijke ballen, toch de ring te vinden.
Alleen in het 3e kwart leken onze meiden uit Landsmeer toch nog wat extra energie te vinden en wisten ook zij een aantal keer snel te scoren, soms op een prachtige manier die de complimenten van de beide coaches waard waren.
Vooral het feit dat we vandaag niet ons spelletje konden spelen en bij het afronden de bal steeds net over de ring rolde, zorgde toch aan het eind van de wedstrijd weer voor een flinke voorsprong van Den Helder.
Uiteindelijk wist Den Helder dan ook deze wedstrijd winnend af te sluiten met de stand: 69-22.