Een week voordat alle andere teams spelen moeten we al aan de bak tegen BS Leiden, in de 5 mei hal. Vorig jaar kenden we alle tegenstanders of zagen we bij de warming up al wat voor vlees we in de kuip hadden. Nu was dat anders. Van BS Leiden wisten we helemaal niets en de warming up zag er goed uit bij ze. Wel gemiddeld allemaal een stukje groter en steviger en langer, maar ook balvaardig en goed op schot.

De eerste score is voor de tegenstander, maar daarna zetten we gelijk de toon: 2 – 16 na zeven minuten. De press loopt goed, we zetten redelijk druk en aanvallend hebben we een snelle transitie en maken we de juiste beslissingen in de drives naar de basket.

Periode 1: 8 – 26

Het gas gaat er in de tweede periode nog 3 minuten op: 8 – 36. Dan verliezen we scherpte en laten we het verdedigend lopen. BS Leiden maakt een 8 – 2 run tot 16 – 38. Precies wat we in de voorbereiding ook zagen. Een goede start en dan hoeft het niet meer, zo lijkt het.

Periode 2: 22 – 49 (14 – 23)

BBall2In de kleedkamer nemen we nog wat verbeterpunten door. Die pakken we meteen goed op in de derde periode: 24 – 61. Even later bereiken we de grootste voorsprong van de wedstrijd: 28 – 69. Het einde van deze periode is rommelig.

Periode 3: 32 – 73 (10 – 24)

Voor de laatste tien minuten van de wedstrijd kunnen we ons niet echt meer opladen. De tegenstander gooit er nog een press tegenaan, terwijl onze speelsters geen stapje extra meer zetten. De wedstrijd was al lang gespeeld en daardoor krijgen we nog teveel punten tegen om van een echte goede wedstrijd te spreken. Ook het vrijeworppercentage is niet geweldig: 4 uit 15. Het schieten uit het veld en het afmaken van breaks doen we wel heel goed.

Periode 4: 58 – 86 (26 – 13)

Aan het einde krijgen we veel complimenten dat we met zo’n klein team zo kunnen spelen. Dat belooft veel als binnenkort Lindsay weer mee mag doen. Emma moet nog wat langer revalideren.