JU 12 begint met Derba toernooi

De JU 12 1 hebben dit jaar grotendeels een nieuw team. Van vorig jaar zijn Dion, Ivar en Noah overgebleven. De rest van het team is nieuw. Deze drie “oudjes”hebben samen met Rens,Damian,Simson en Seb vandaag meegedaan aan het Derba toernooi in De Rijp. Luuk, de twee Stannen en Siejar waren verhinderd. Twee wedstrijdjes op zondagmorgen. De eerste wedstrijd was tegen Derba. Ik had de jongens twee opdrachten meegegeven. Ze moesten het ruim houden in de aanval en in de verdediging moesten ze goed tussen hun man en eigen basket blijven. Voor de rest moesten ze lekker ballen en dat deden ze ook. Ze gingen elkaar steeds beter vinden en steeds vaker werd voor de pass gekozen in plaats van de dribbel. Iedereen kon lekker meedoen en de wedstrijd werd makkelijk gewonnen. De tweede wedstrijd was tegen Lisse. Ook in deze wedstrijd ging het passen steeds beter. Wel moesten we wat feller worden in de verdediging. Je moet de bal wel willen pakken!. Ook deze wedstrijd  werd gewonnen. Dus mochten we na afloop de beker in ontvangst nemen.Ondanks dat ik vind dat de tegenstand niet groots was hebben we leuk gespeeld. Als ik mij niet vergis heeft iedereen in de tweede wedstrijd gescoord en hebben we allemaal goed meegedaan aan de wedstrijd. Goed gedaan mannen!

De jongens met de beker.