Landslake u14-1 meidenVandaag moesten de U14-1 meiden van Landslake Lions vroeg hun nest uit. Op het programma stond voor vandaag het Seizoensstarttoernooi 2013 in Amersfoort. Een toernooi dat tijdens de ochtend gespeeld zou worden, waardoor bij sommige speelsters het wekkertje al om 06:45uur afging.

Het Seizoensstarttoernooi is een sterk bezet toernooi, dat vooral als een goede voorbereiding geldt, in aanloop naar het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen, waarbij dit u14-1 team bestaat uit een nieuw team met 2 nieuwe coaches. (Erwin R. en Erwin W. of zoals al genoemd de “Erwin’s in het kwadraat”).

Met het complete team (en evenzoveel ouders) reisden we dan ook deze ochtend af richting Amersfoort.
De wedstrijden van vandaag zouden doorlopende tijd kennen met halverwege 1 wissel van aanvalshelft, om zo de snelheid erin te behouden en zodat er meer (korte) games gespeeld konden worden. In volgorde zouden deze dag BC Utrecht Mu14, BV Hoofddorp Mu14, Flashing Heiloo Mu16 en het Mu14team van BS Leiden onze tegenstanders zijn. Tegenstanders waarvan de meeste toch wel deels bekend waren, in dezelfde competitie spelen, of in ieder geval de coaching staff, oude bekenden voor ons waren. Voor ons waren dit allen sterke tegenstanders die eigenlijk al een aantal stappen verder zijn en waarvan de meeste ook al langer samen zijn dan het u14-1 team van Landsmeer. Een zware opgave leek ons dan ook voor vandaag te wachten.

Om 9.00uur begonnen de U14-1meiden, nog een beetje onwennig, aan hun allereerste wedstrijd ooit samen. En dat was dan ook al vrij snel zichtbaar. Het spel was aan beiden zijden erg rommelig en vooral ook de warmte (hitte?) in de zaal, leek niet echt mee te werken. Veel turnonvers aan beide zijden en speelsters die elkaar nog in de weg liepen. Tegen de verwachting in kwam er weinig tegenstand van de meiden van BC Utrecht. Onze Landsmeerse meiden wisten dan ook deze wedstrijd redelijk gemakkelijk te winnen, waarbij wij halverwege de beslissing hebben genomen de rust te zoeken, over te stappen naar een half court defense en ook de tegenstanders een kans te geven er toch nog een leuk potje van te maken. Eindstand van deze 1e wedstrijd: 36-5 in het voordeel van ons. Qua resultaat een goed begin van de dag. Wel werden er veel ballen van dichtbij de basket gemist en stonden we in de verdediging nog niet allemaal op de juiste plekken.

In de 2e wedstrijd konden we meer tegenstand en felheid verwachten van het team van BV Hoofddorp. Een team met een leuke groep speelsters, die lekker fel speelt en probeert met snel spel de bal naar de andere zijde te brengen. Onze meiden leken nog niet helemaal wakker, of en dat leek er meer op, bleek achteraf de 1e overwinning zo simpel te zijn behaald, dat ze even vergaten op te letten. Ondanks dat we in het begin achter de feiten aanliepen, begonnen we in het 2e deel van deze wedstrijd iets feller te worden en wisten we d.m.v. een aantal snelle scores van o.a. Indy, het gat te verkleinen. Uiteindelijk sloten we deze partij af in een gelijke score van 8-8. Voor dit team en een aantal andere aanwezige coaches, was dit een onverwacht resultaat, die voor ons toch als een kleine overwinning aanvoelde…

In de 3e wedstrijd waren de meiden van Flashing Heiloo de tegenstanders. Een team dat als U16 team in de competitie en ook tijdens dit toernooi staat ingeschreven. Een team dat dus ongeveer 2 jaar ouder & 2 jaar meer ervaring zou moeten hebben. Natuurlijk maakte dit niet heel veel uit, want ook in de competitie die op 22 september start, spelen we o.a. tegen u14 & u16 teams. Hierin is het team van Flashing Heiloo ook 1 van de tegenstanders die we nog gaan tegenkomen. Dus voor ons een mooie manier om te zien hoe het Landslake Lions team daar op zou reageren en of ze het fysiekere spel aankonden. Zoals verwacht kwamen er een aantal mooie scores van de nummer 10 van Heiloo, die zichtbaar door bijna geen enkel team gestopt kon worden vandaag. Zelf ging het aan onze zijde erg vaak mis in de opzet van de aanval & het helpen van elkaar. Toch wisten wij op 3/4e van deze wedstrijd met een minimaal verschil van 1 of 2 punten heel even voor te staan, wat wederom een prachtige prestatie op zich al was. Uiteindelijk wisten de Flashing Heiloo u16 meiden in het laatste deel van de wedstrijd het verschil te maken & deze game nipt, met slechts 4 puntjes verschil, te winnen.

In de laatste wedstrijd van vandaag waren de (lange) meiden van BS Leiden de tegenstanders. Dit team bestaat uit een team met veel lengte en fysieke kracht die met name onder het bord nog voor veel gevaar kon gaan zorgen. Gelukkig hadden wij onze center Kirsten, die het lukte om een flink aantal ballen uit het netje te houden. De meiden van BS Leiden leken halverwege deze wedstrijd zichtbaar vermoeid, mede veroorzaakt door het Fysieke spel aan beide kanten. Hierdoor wisten onze u14 meiden tot 3 x toe snel tot score te komen in dit deel van de wedstrijd. Mede hierdoor stonden we zelfs, ook tegen dit team met een minimaal verschil van 2 punten voor. Uiteindelijk nam Leiden op het juiste moment een time out, waarna zij in het laatste deel van de wedstrijd een full court press neerzette. Hier wisten wij maar moeilijk mee om te gaan. Dit leidde tot veel balverlies en een aantal tegenscores in het laatste deel van deze wedstrijd. Leiden wist dan ook de minimale achterstand dan ook nog enigszins gemakkelijk om te zetten in een winst, al was ook dit wederom voor ons gevoel geen heel groot verschil.

Voor ons als team & coaches van dit team, was dit vooral een dag waarop we positief terug kunnen kijken. Er ging nog veel mis & duidelijk werden dan ook de zaken waar we de komende tijd nog veel aandacht aan gaan geven, maar er werd tot de laatste secondes in iedere wedstrijd gestreden door het gehele team. Zowel op het veld, alsmede op de spelersbank & bij de ouders op de de tribune, zat de sfeer er bij dit team er al goed in en moedigden ze elkaar dan ook luidkeels aan. Een uiteindelijke mooie 4e plek, waarbij tegen de nummer 1 gelijk gespeeld werd en nipt werd verloren van de nummer 2 & 3, was dan ook het prachtige resultaat voor onze Landslake Lions U14meiden. Een resultaat die vooral behaald kon worden door hard te werken en niet op te geven.

Het team mocht dan ook met veel trots en complimenten het applaus vanaf de tribune in ontvangst nemen, wetende dat we maar net buiten de prijzen zijn gevallen vandaag. Met een goed gevoel en een brede glimlach te zien op de gezichten van iedere speelster (en bij de beide coaches), keerden we weer huiswaarts.landslake lions u14-1 2