Zaterdag 19.00. ICL

LLL- Apollo
In het weekend heeft LLL H1 twee oefenwedstrijden gespeeld .
De eerste wedstrijd was zaterdag tegen eredivisionist Apollo.Vanaf begin was wedstrijd redelijk in balans . Duidelijke verschil was er zeker in verdedigende rebounds, Apollo kwam keer op keer na de gemiste schoot weer in bal bezit, dit gaf de tegenstander talloze tweede en zelfs derde kansen, waardoor Lions in de rust 12 punten achter stonden. (22-34).

Hat derde kwart was nog acceptabel te noemen , maar vierde kwart hadden de Lions geen kracht meer om serieuze tegenstand te bieden.

Eindstand (39-73)

Zondag 11.30. in Hoorn
Negen uur later stonden Lions weer op de vloer, nu tegen Hoppers uit Hoorn die uitkomt in promotiedivisie.
Pieter Herman en Melle Larooi konden deze wedstrijd niet meespelen vanwege blessures.

Wat nu al duidelijk te zien is is dat Lions veel problemen onder de basket zal krijgen , want net als de wedstrijd tegen Apollo een dag eerder was vandaag ook de rebound het zwakke punt bij Lions. Hoewel Lions niet echt een lang team is, het probleem is zit in de boxing out , waar alle spelers meer offer moeten geven . Door het toestaan van vele offensieve rebounds maakt de tegenstander dankbaar van de kansen. ruststand (44-37)

Het tweede en derde kwart was niet veel anders, maar door kleine rotatie kon de tegenstander iets meer uitlopen . Eindstand (88-66)

Conclusie van Laki Lakner:
Wij zijn een nieuwe team, die duidelijk nog veel progressie kan en moet boeken, de verdedigende rebound is wel zorgelijk maar dat is zeker een punt waar we veel winst kunnen hallen. Wij hebben niet alleen het probleem met echt lange jongens die de rebounds van ons pakken, maar ook met guards en forwards die dat ook doen . We werken eraan om dit erin te krijgen . We verspillen veel energie doordat wij simpel weg niet outboxen. In komende 3 oefenwedstrijden moeten we ons op dit segment verbeteren .