Ieder jaar is er het North Sea Development Tournament, een vierlanden toernooi voor aanstormende talenten. Vorig jaar in Nederland, nu in Aalborg, Denemarken. Tegenstanders zijn Denemarken, Duitsland en Zweden. Vanuit Landslake Lions zijn er drie speelsters geselecteerd. Epiphany Etienne, als nieuw lid van de Vu18. Denise Bloemkolk en Lisanne Bonnema, vorig seizoen spelend in de Vu16 en komend seizoen ook in de Vu18. De vierde Lion is Molly McDowell, speelster van de D1 en coach van de Vu18. Zij zal debuteren als assistent bondscoach van het NT Vu15.

Denise Bloemkolk heeft na haar enkelblessure in april het eerdere toernooi in Denemarken gemist, maar heeft zich dus teruggeknokt in de selectie. Lisanne Bonnema is constant blijven spelen en trainen en heeft ook daarom wederom een uitverkiezing mogen ontvangen. Epiphany Etienne is een groot talent, dat de afgelopen jaren bij de jongens van BC Apollo gespeeld heeft. Molly heeft haar stempel al aardig op dit team weten te drukken als assistent coach.

Naomi Blok (spelend in VU18) heeft de selectie net niet gehaald, maar is wel reserve.

Het geeft aan dat de opleiding van Landslake Lions nog steeds van een hoog niveau is.

Het toernooi wordt gespeeld van 15 t/m 18 augustus.

Meiden veel succes en veel plezier.