Donderdagavond speelden de nieuwe heren-1 een oefenwedstrijd tegen het Nederlands team U20 in het ICL. De wedstrijd ging grotendeels gelijk op, maar in de laatste vijf minuten kon het Nederlands team toch nog een redelijk grote voorsprong nemen. Uiteindelijk werd het 48-62. Het team van coach Laki Lakner wisselde aanvallend geslaagde acties af met slordigheden en balverlies. Ook verdedigend lieten de Landsmeerse mannen steken vallen.

Voor beide partijen was deze wedstrijd nuttig. NT U20 bereid zich voor op het EK en LLL speelt zaterdag een toernooi in België.

Het was duidelijk te zien dat de verdediging aan beide kanten bij de coaches hoogste prioriteit heeft. In de eerste helft werd door beide ploegen erg weinig gescoord. Dat had veel zo niet alles te maken met de straffe verdedigingsvormen die beide teams op de vloer lieten zien.

Resultaat na 20 minuten spelen, 25-23 in een eerste helft waar de nadruk voornamelijk lag op de verdedigende tactiek. Inderdaad weinig scores, maar dat lag niet alleen aan het goede verdedigen er werd ook veel gemist. Tot in de 5e minuut in het 4e kwart ging het gelijk op, vanaf dat moment namelijk kwamen de lions niet meer zo gemakkelijk onder de druk uit van de tegenstander.

De laatste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de gasten. Dat is ook niet zo verbazingwekkend, want het team van de Lions bevind zich duidelijk in een opbouwfase. Spelers moeten nog aan elkaar wennen, aanvallende patronen, verdedigende afspraken het hele scala aan afspraken eigenlijk moet nog door de coachingstaff worden ingebracht bij de getalenteerde en gretige spelersgroep.

Morgen zaterdag 29 juni is de volgende test als het team acte de presence geeft op het prestigieuze Belgium Got Game toernooi in Schouten België.

Topscorers LLL: Berend Weijs 14 pnt, Melle Larooi 11 pnt.

Zie alle 75 foto’s op flickr.