20130602NKdag2_2
Na onze eerste wedstrijd speelt Eurosped tegen Black Eagles. Bij de Twentse dames krijgen de vaste basisspeelsters veel rust maar toch wordt er redelijk makkelijk gewonnen. Het verschil tussen de rayons is weer groot dit jaar. Ik denk dat in de rayons zuid en noord veel meer kader opgeleid moet worden en dat er meer getrained moet worden. Het is frustrerend voor ploegen die dit toernooi niet mogen spelen, omdat ze in een sterk rayon spelen (west en noord-holland), maar wel makkelijk derde hadden kunnen worden. Ook frustrerend voor speelsters die niet aan de talentherkennigsdagen mee mogen doen, omdat in hun rayon veel sterke speelsters zijn. Het alternatief is een landelijke competitie voor de u14, u16 en u18 en ik weet niet of alle teams daar klaar voor zijn.

Wij moeten de laatste wedstrijd van het toernooi spelen tegen Celeritas. We kiezen ervoor om niet te proberen een monsterscore te halen, omdat we denken dat niemand daarmee gediend is. Wel willen we redelijk basketball laten zien. Het wordt een wat gezapige wedstrijd en iedereen is er wel klaar mee.

Periode 1: 14 – 2

Periode 2: 34 – 5 (20 – 3)

Periode 3: 46 – 9 (12 – 4)

Periode 4: 68 – 21 (22 – 12)

NK is voorbij. We worden derde. Grasshoppers is duidelijk de sterkste en gaat terecht naar de finale op 8 juni. De wedstrijd tegen Eurosped was voor ons cruciaal. Daar had zeker meer ingezeten en her en der op de video is te zien dat we die finale net zo goed wel hadden kunnen halen. Het ontbrak op de cruciale momenten aan wat extra pit om dat toch door te drukken. Die pit zat er vorig jaar wel in, waardoor we steeds verder kwamen en de titel binnen haalden. Toen was het rayonkampioenschap ook niet het hoogtepunt en dit jaar wel. Dat nivo hebben we helaas niet meer gehaald. Hadden we dat wel gedaan, hadden we in ieder geval in de finale gestaan. Ondanks dat Grasshoppers dan waarschijnlijk nog steeds de finale gewonnen had, hadden we dan nog kunnen proberen om het spel genoeg te ontregelen voor een verrassing. Het team uit Katwijk is duidelijk het sterkste team van de vijf rayonkampioenen.