Tijdens het inladen van de EBS bus komen de eerste uitslagen binnen van de wedstrijd Eurosped tegen Grasshoppers. Die is in de eerste periode al gespeeld en het lijkt erop dat Grasshoppers het sterkste team heeft op dit toernooi. Dat maakt het verlies van twee weken eerder tegen Eurosped alleen maar belangrijker. We zullen weer een grote prestatie moeten neerzetten (winnen van Grasshoppers) om de finale nog te kunnen halen.

Black Eagles wint nog van Celeritas en dan zijn wij aan de beurt. De start is niet goed. Het euvel van alle wedstrijden na die ene tegen Den Helder blijft ons achtervolgen: Te weinig energie in het rebounden, niet goed op de voeten in de verdediging en makkelijke scores missen. Ondanks dat Grasshoppers ook niet top speelt, ze missen aardig wat makkelijke scores, lopen ze uit naar 10 – 1. Met een aantal gemiste layups in het achterhoofd, hadden we daar dichter op moeten staan, 10 – 8 ofzo. Toch weten we de resterende tijd in de eerste periode aan te haken en blijft de negen punten verschil intact.

Periode 1: 23 – 14.

We moeten veel bijsturen aan de verdediging en aanvallend weten we niet het tempo op te dringen wat we wel konden in de rayonkampioenschappen. We komen terug tot 7 punten: 28 – 21. Dan missen we weer vrije worpen en komen de Katwijkse speelsters tot scoren.

Periode 2: 37 – 28 (14 – 14)

Het is frustrerend om te zien dat we niet het nivo halen van eind april, maar wel bijblijven in de wedstrijd. Wat als we dat nivo wel zouden halen? De bespreking in de kleedkamer duurt langer dan verwacht en de hal is een stukje lopen. Daardoor komen we te laat terug en moeten we haasten om vijf spelsters in het veld te zetten. Toch pakken we de draad weer op en lopen we gelijk de eerste drie minuten: 43 – 34. Dan drukt Grasshoppers door en maakt een 10 – 0 run: 53 – 34. Dit is de beslissende run die we niet meer te boven komen.

Periode 3: 58 – 36 (30 – 8).

De speeltijd wordt nog wat verdeeld bij beide teams en zo spelen we de vierde periode uit.

Periode 4: 66 – 47 ( 8 – 11).